Rally DAKAR 2020 – Μέρα 3η: Carlos Sainz στην πρωτοπορία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 3η μέρα στο ράλι DAKAR. Οι διαγωνιζόμενοι σήμερα είχαν να καλύψουν μια απόσταση 414km περνώντας από φαράγγια και βουνά με αμμώδες οδόστρωμα, τα οποία βρίσκονταν κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία. Σε αυτή τη διαδρομή οι οδηγοί ανέβηκαν για πρώτη φορά σε υψόμετρο 1400 μέτρων.

Ο οδηγός της ΜΙΝΙ Carlos Sainz, άντεξε στην πίεση του Nasser Al Attiyah και κατάφερε να κερδίσει τη σημερινή ειδική σημειώνοντας την 33η νίκη σε ειδική του DAKAR. Από την πλευρά του ο Al Attiyah (Toyota Hilux) τερμάτισε 3 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sainz, με τον Jakub Przygonski (MINI) να γράφει τον τρίτο χρόνο.

Στη γενική κατάταξη πρώτος πέρασε ο Carlos Sainz, με τον Al Attiyah να ακολουθεί δεύτερος, έχοντας μια διαφορά της τάξης των τεσσάρων λεπτών και 55 δευτερολέπτων. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο μέχρι χθες πρωτοπόρος του αγώνα Orlando Terranova καθώς σήμερα έχασε αρκετό χρόνο. Οι Yazeed Al Rajhi και Stephane Peterhansel είναι στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ ο Σεΐχης khalid Al Qassimi αποχώρησε από τον αγώνα μετά από έξοδο και αρκετές τούμπες που έκανε το αγωνιστικό.

Toby Price

Στις μοτοσυκλέτες η σημερινή μέρα ανήκε στον Ricky Brabec και γενικότερα στους αναβάτες της Honda. Ο Αμερικανός ήταν μακράν ο ταχύτερος, με τους άλλους δυο αναβάτες της Honda, Jose Ignacio Florimo και Joan Barreda Bort να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Στη γενική κατάταξη στις τρείς πρώτες θέσεις είναι πλέον οι τρείς αναβάτες της Honda με πρώτο τον Brabec, δεύτερο τον Jose Ignacio Florimo και τρίτο τον Joan Barreda Bort. Ο νικητής της χθεσινής μέρας Ross Brunch τερμάτισε 1 ώρα και 30 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο έχοντας μάλιστα τραύμα στο ώμο μετά από σύγκρουση με πέτρα. Όσον αφορά τον περσινό νικητή Toby Price και τον Xavier de Soultrait, οι δυο τους χάθηκαν και μέχρι να επανέλθουν στη σωστή διαδρομή έχασαν πολύτιμο χρόνο και θέσεις.

Τα αποτελέσματα σε αυτή την κατηγορία ενδέχεται να αλλάξουν καθώς όλοι οι μοτοσικλετιστές αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα GPS. Οι τελικοί χρόνοι που θα μετρήσουν για τη σημερινή μέρα είναι μέχρι το σημείο ελέγχου 53, μετά τα 399km.

O Andrey Karginov (ΚΑΜΑΖ-MASTER) ήταν ο νικητής σήμερα την κατηγορία φορτηγών. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Siarhei Viazovich (MAZ) και τρίτος τερμάτισε ο Anton Shibalov (ΚΑΜΑΖ-MASTER).

Μετά και από τα σημερινά αποτελέσματα ο Siarhei Viazovich συνεχίζει να προηγείται όμως είδε τη διαφορά του από το δεύτερο Andrey Karginov να μειώνετε στα 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Ο Anton Shibalov είναι ο οδηγός που συμπληρώνει την τριάδα μέχρι στιγμής.

Ignacio Casale

Την πρώτη του νίκη σε ειδική στην κατηγορία Quad σημείωσε ο Giovanni Enrico (Yamaha Raptor), σταματώντας έτσι το σερί του Ignacio Casale (Yamaha Raptor). Δεύτερος 1 λεπτό πίσω από τον πρωτοπόρο τερμάτισε ο Simon Vitse (Yamaha Raptor) και τρίτος ο Ignacio Casale.

Στη γενική κατάταξη ο Casale εξακολουθεί να προηγείται, με τους Rafal Sonik και Giovanni Enrico να είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Francisco Chaleco Lopez

Τέλος στην κατηγορία SSV, ο Sergei Kariakin (CAN-AM) ήταν ο νικητής της σημερινής μέρας, με τους Casey Currie (CAN-AM) και Jose Antonio Lopez (CAN-AM) να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη ο Casey Currie πέρασε πρώτος, με τον Francisco Lopaz Contardo να είναι δεύτερος με μόλις 15 δευτερόλεπτα διαφορά. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Jose Antonio Lopez.

Από την Neom στην Al- ΄Ula είναι η τέταρτη ειδική διαδρομή και είναι μήκους 453km. Αυτή η διαδρομή μοιράζετε σε μέρη με αμμώδη τμήματα και τμήματα με σκληρό οδόστρωμα, ενώ οι οδηγοί θα κινηθούν κυρίως σε χωματόδρομους. Η πλοήγηση σε αυτή διαδρομή είναι επίπονη και απαιτεί σωστές επιλογές. Παράλληλα υπάρχει εξαιρετικό σημείο για φωτογραφίες καθώς οι διαγωνιζόμενοι θα περάσουν μπροστά από τους ναούς Nabatean, με μερικούς από αυτούς να βρίσκονται μέσα στους ψηλούς βράχους.