Αγωνιστικό ημερολόγιο Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου 2020

Έτοιμο είναι το αγωνιστικό ημερολόγιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τη σεζόν 2020 το οποίο περιλαμβάνει 39 αγώνες. Ράλι, αγώνες ταχύτητας, Trial, Time Attack, Drift, Αναβάσεις, Novice and Amazon Rally και 4×4 είναι για ακόμα μια σεζόν στο ημερολόγιο.

Η αγωνιστική χρονιά ξεκινά παραδοσιακά με τον αγώνα ταχύτητας του Ο.Φ.Α στις 26 Ιανουαρίου ενώ τον Φεβρουάριο αρχίζει το πρωτάθλημα ράλι με τον πρώτο αγώνα να είναι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου κι διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου.

Από κει και πέρα οι υπόλοιποι μήνες “γεμίζουν” με αγώνες, με τον πρώτο αγώνα time attack να διεξάγετε στις 29 του μήνα με διοργανωτή το Σωματείο Time Attack. Ξεκινά επίσης και το πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης (Drift). Το Power Drift Club φέτος ανέβασε τον πήχη κατακόρυφα στις διοργανώσεις καθώς τον Σεπτέμβριο και πιο συγκεκριμένα το διήμερο 5-6 θα διοργανώσει για πρώτη φορά αγώνα επίδειξης (GYMKANA DRIFT).
Πέραν τούτου, η χρονιά για το Σωματείο θα κορυφωθεί τον Νοέμβριο με τη διοργάνωση του διεθνές αγώνα DRIFT KINGS, ο οποίος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στα χρονικά στην Κύπρο.

Πριν από το DRIFT KINGS θα προηγηθεί η διοργάνωση του Cyprus Rally το τριήμερο 9-10-11 Οκτωβρίου. Ο αγώνας για ακόμα μια φορά θα προσμετρά σε δυο περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA όπως επίσης και στο τοπικό πρωτάθλημα ράλι.

Όσον αφορά τους αγώνες ράλι, ο τελευταίος του πρωταθλήματος ο οποίος είναι το Tour of Cyprus, είναι με αυξημένο συντελεστή (1.5) και αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε ανακατατάξεις και εκπλήξεις στη γενική κατάταξη, όπως ακριβώς έγινε και το 2019. Με αυξημένο συντελεστή (1.25) είναι και ο τελευταίος αγώνας ταχύτητας ο οποίος θα διοργανωθεί από τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου όπου και σε αυτή την περίπτωση ίσως δούμε ανατροπές στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της σεζόν 2020

Sporting Calendar 2020