Race of Champions 2018: Ο David Coulthard μεγάλος νικητής

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 David Coulthard κέρδισε το 2018 Race Of Champions, επικρατώντας του πρωταθλητή WRC 2003 Petter Solberg στον τελικό του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία.

Ο Coulthard επικράτησε στο μεγάλο τελικό με σκορ 2-0. Πήρε την εναρκτήριο heat μπροστά από την Solberg με ένα Whelen Euro NASCAR μόλις λίγο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο και στη συνέχεια σφράγισε τη νίκη του Πρωταθλητή Πρωταθλητών, κερδίζοντας το επόμενο heat άνετα κατά 1,7 δευτερόλεπτα με ένα Vuhl 05.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος Πρωταθλητής Πρωταθλητών για τον Coulthard, μετά το θρίαμβο του στα Μπαρμπάντος το 2014. Επίσης ο Βρετανός ήταν αήττητος σε όλη την διάρκεια του Σαββάτου στο φετινό αγώνα.

David Coulthard (GBR) driving the KTM X-Bow Comp R beats Tom Kristensen (DNK) during the Race of Champions on Saturday 3 February 2018 at King Fahad Stadium, Riyadh, Saudi Arabia.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει επίσης ότι o Solberg ακόμα περιμένει την πρώτη του νίκη σε αυτή την διοργάνωση και ότι κανένας άλλος οδηγός ράλι δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει, πλην του Sebastien Ogier το 2011.

Ο Coulthard επικράτησε του εννέα φορές νικητή του 24 ώρες Le Mans Tom Kristensen στον ημιτελικό με Xtreme Pickups, με μια διαφορά μόλις πάνω από ένα δέκατο, παρατείνοντας την αναμονή του Kristensen για πρώτη ατομική νίκη στο RoC μετά από αρκετές αποτυχίες.

Οι ομόσταυλοι στο World Rallycross Petter Solberg και Johan Kristoffersson βρέθηκαν αντιμέτωποι στο δεύτερο ημιτελικό με Vuhls. Ο Solberg κατάφερε να επικρατήσει με διαφορά ενός δευτερολέπτου μετά από πολύ καλύτερο ξεκίνημα που είχε.

Ο περσινός πρωταθλητής πρωταθλητών Juan Pablo Montoya αποκλείστηκε από τον Kristensen στον προημιτελικό με λιγότερο από μισό δέκατο διαφορά. Με αυτό τον τρόπο ο Kristensen πήρε την εκδίκηση για την περσινή του ήττα στον τελικό απο τον Κολομβιανό.

Ο Coulthard επικράτησε του πρωταθλητή IndyCar 2012  Ryan Hunter-Reay με έξι δέκατα στο δεύτερο προημιτελικό με Vuhls.

Ο Kristoffersson προχώρησε στον τρίτο προημιτελικό μετά την επικράτηση του επι του πρωταθλητή IndyCar Josef Newgarden, ο οποίος κλείδωσε τα φρένα του και έριξε στις μπαριέρες το Ariel Atom.

Petter Solberg (NOR) driving the KTM X-Bow Comp R during the Race of Champions on Saturday 3 February 2018 at King Fahad Stadium, Riyadh, Saudi Arabia.

Ο Solberg κέρδισε τον τελευταίο προημιτελικό, επικρατώντας του δευτεραθλητή ευρωπαϊκής Formula 3 Joel Eriksson με μόλις ένα δευτερόλεπτο με ένα Euro NASCAR.

Ο Montoya επικράτησε του Α ομίλου έχοντας το απόλυτο. Ο Hunter-Reay προχώρησε στους προημιτελικούς μαζί του, αφού ο Helio Castroneves κέρδισε τρεις φορές τον νικητή του Indianapolis 500 με λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου στο αποφασιστικό heat για το ποιος θα ήταν ο δεύτερος του ομίλου με Xtreme Pickup.

Έτσι, ο Castroneves μαζί με τον οδηγό του Ευρωπαϊκού Le Mans Memo Rojas αποκλείστηκαν απο τους ομίλους.

Ο Coulthard είχε επικρατήσει στο Β όμιλο έχοντας το απόλυτο. Ο Kristensen τον βρήκε απέναντι του στον προημιτελικό χάνοντας απο τον Βρετανό στο heat με  buggies κατά τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου.

Στην ομάδα E racer, ο Rudy van Buren έκανε την έκπληξη, επικρατώντας του νικητή του Κυπέλλου των Εθνών Timo Bernhard με KTM X-Bows. Και οι δύο αποκλείστηκαν από τον Β όμιλο, με τον Bernhard χωρίς να καταφέρνει να κερδίσει heat.

Joel Eriksson (SWE) of Team Sweden driving the Whelen NASCAR during the ROC Nations Cup on Friday 2 February 2018 at King Fahad Stadium, Riyadh, Saudi Arabia.

Ο Rene Rast της ομάδας της Γερμανίας, δεν κατάφερε να περάσει απο το στάδιο των ομίλων.

Στον Γ όμιλο οι Kristoffersson, Eriksson και ο πρωταθλητής DTM Rast είχαν απο δύο νίκες, και οι Kristofferson και Eriksson προχώρησαν χάρη στους καλύτερους χρόνους στα heat.

Ο Rast κέρδισε τελικά τo τελικό heat όταν ο ευρωπαϊκός πρωταθλητής της Formula 3, Lando Norris, έπρεπε να αποσυρθεί μετά τη ατύχημα του Xtreme Pickup σε προηγούμενο heat, όπου τραυμάτισε το χέρι του. Οι καλύτεροι χρόνοι στα heat με Ariel Atom έκριναν το νικητή μεταξύ των Rast και Eriksson, με τον τελευταίο να περνά στην επόμενη φάση.

Τέλος ο Solberg πρώτευσε στον Δ όμιλο, έχοντας το απόλυτο.