Race Of Champions 2018: Οι Rookies κέρδισαν το Κύπελλο Εθνών για τη Γερμανία

Οι Timo Bernhard και Rene Rast κέρδισαν το Κύπελλο Εθνών 2018 για την Ομάδα της Γερμανίας, νικώντας τους Helio Castroneves και Juan Pablo Montoya της ομάδας της Λατινικής Αμερικής στον τελικό στο Διεθνές Στάδιο King Fahad στο Ryant.

Ο οδηγός DTM Rast σφράγισε τη νίκη με αποφασιστικό τρόπο επικρατώντας στον τελικό των τριών περασμάτων, κερδίζοντας τον Castroneves με ένα Ariel Atoms. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς τα μικρά σφάλματα από τον Castroneves έδωσαν προβάδισμα στον Rast, ο οποίος κέρδισε με διαφορά 1,5 δευτερόλεπτου.

Οι Rast και Bernhard έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στο Race Of Champions και διεκδίκησαν την νίκη του ογδόου Εθνικού Κυπέλλου Πρωταθλήματος για την ομάδα της Γερμανίας.

Ο Rast είχε κερδίσει τον περσινό Πρωταθλητή Πρωταθλητών Montoya στους τελικούς με ένα Wheeler NASCAR με μια διαφορά μόλις λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο. Ο οδηγός IndyCar και IMSA Castroneves επικράτησε του Bernhard κατά 1,3 δευτερόλεπτα με ένα Vuhl 05.

Rene Rast (GER) of Team Germany driving the Ariel Atom Cup crosses the line to win the ROC Nations Cup on Friday 2 February 2018 at King Fahad Stadium, Riyadh, Saudi Arabia.

Η ομάδα της Γερμανίας είχε περάσει άνετα στον πρώτο ημιτελικό κερδίζοντας με σκορ 2-0 την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, την οποία εκπροσωπούσαν οι Yazeed Al-Rajhi και Ahmed Bin Khanen.

Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής κέρδισε την ομάδα Nordic στο δεύτερο ημιτελικό μετά από μια αποφασιστική μάχη, στην οποία ο Montoya κέρδισε τον Petter Solberg του πρωταθλήματος World Rallycross με λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου με ROC Cars.

Η Ομάδα της Λατινικής Αμερικής κατάφερε να πετύχει τέσσερις νίκες ισοβαθμόντας με την ομάδα της Σουηδίας, με τον ταχύτερο χρόνο γύρου να χρησιμοποιείται ως tie-breaker για το ποιος θα προχωρήσει στον ημιτελικό.

Υπήρξε αρχική σύγχυση, καθώς ο καλύτερος χρόνος της ομάδας της Λατινικής Αμερικής χάθηκε λόγω ενός προβλήματος στο χρονόμετρο. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι η ομάδα της Σουηδίας περνούσε στον επόμενο γύρο προτού οι διοργανωτές πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις και τελικά να περάσει η ομαδα απο τη Λατινική Αμερική.

Juan-Pablo Montoya (COL) of Team Latin America driving the Whelen NASCAR during the ROC Nations Cup on Friday 2 February 2018 at King Fahad Stadium, Riyadh, Saudi Arabia.

Η ομάδα από την Γερμανία έφτασε στον ημιτελικό, επικρατώντας του ομίλου Α μπροστά από την ομάδα της Λατινικής Αμερικής, αφού ο Bernhard κέρδισε τον Castroneves με ένα Whelen NASCAR.

Η ομάδα της Σκανδιναβίας ανέβηκε στην κορυφή του B ομίλου καθώς ο Solberg επικράτησε του David Coulthard της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας, με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα στην πρώτη προσπάθεια.

Η ομάδα των ΗΠΑ, αποτελούμενη από τους πρωταθλητές Indy Car Ryan Hunter-Reay και τον Josef Newgarden, αποκλείστηκε από τον Α όμιλο με ένα γύρο να απομένει. Μη έχοντας κάτι να χάσουν, ο Newgarden απέκλεισε την ομάδα του Μεξικού, κερδίζοντας τον Memo Rojas στην τελικό του γύρο.

The ROC Family photo before the ROC Nations Cup on Friday 2 February 2018 at King Fahad Stadium, Riyadh, Saudi Arabia.

Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε ομάδα Simracing All Stars, αποτελούμενη από οδηγούς “E racers”. Ο Enzo Bonito κέρδισε έναν αγώνα τεσσάρων γύρων νωρίτερα την ίδια ημέρα για να συμμετάσχει με την McLaren και τον Rudy van Buren, στην ομάδα.

Ο Van Buren κέρδισε τον Lando Norris της ομάδας  Μεγάλης Βρετανίας σε ένα γύρο με Vhul 05, έπειτα αγωνίστηκε στο δεύτερο γύρο εναντίον του Johan Kristoffersson της ομάδας της Σουηδίας έχοντας ατύχημα στην πρώτη στροφή. Η ομάδα e-racer αποκλειστικε από τον Β όμιλο μαζί με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, και οι δύο κατακτώντας δύο νίκες από τους έξι γύρους που έτρεξαν.

Τέλος οι τοπικές συμμετοχές αποτελούνταν από τρεις ομάδες, την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, την ομάδα του Λιβάνου και την ομάδα των ΗΑΕ. Κέρδισαν δύο γύρους η καθεμία, με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας να προχωρά στον ημιτελικό χάρη στον καλύτερο χρόνο γύρου.