Ο Solberg σκέφτεται να επιστρέφει στο WRC μετά τα δοκιμαστικά με VW

Ο Petter Solberg σκέφτεται για πιθανή επιστροφή στο WRC μετά τα δοκιμαστικά με το Polo GTI R5 της Volkswagen.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003, ολοκλήρωσε σχεδόν 200 μίλια δοκιμαστικών στη βόρεια Σουηδία με το νέο Polo R5 και έχει πλάνο να επιστρέψει στην ενεργό δράση στο πρωτάθλημα WRC για πρώτη φορά από το 2012.

“Ειλικρινά, το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό”, δήλωσε ο Solberg, ο οποίος κέρδισε δύο φορές τον τίτλο του World Rallycross από τότε που μεταπήδησε το 2013. Ήταν πολύ ωραίο αίσθημα, πραγματικά προβλέψιμο και εύκολο στην οδήγηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το R5 .

“Μετά τις δοκιμές με αυτό το αυτοκίνητο θέλω πραγματικά να οδηγήσω ένα σε αγώνα. Δεν ξέρω πότε θα γίνει και δεν συζητήσαμε πραγματικά για αυτό ακόμα (με τη Volkswagen), αλλά θα ήθελα πολύ να συμβεί.”

Ενώ ο Solberg δεν έχει οδηγήσει στο WRC από τότε που έφυγε απο την ομάδα της Ford πριν από πέντε χρόνια, εντούτοις δεν ήταν ποτέ μακριά από το άθλημα, καθώς κέρδισε το Historic Rally Sweden τρεις φορές στη σειρά με ένα Ford Escort RS1800, βοηθώντας συνάμα τον 16χρονο γιο του Oliver με τη δική του καριέρα στο ράλι.

Ο Solberg Jr έχει κάνει το ντεμπούτο στο WRC στον αγώνα της Ουαλίας φέτος και ο Petter παραδέχθηκε ότι θα ήθελε πολύ να αγωνιστεί στο ίδιο ράλι με το γιο του.

“Ίσως το να κάνουμε το Rally GB να ήταν καλό”, είπε. “Εάν ο Oliver συμμετάσχει στον αγώνα, θα ήταν πολύ ωραίο να συναγωνιστούμε εκεί. Θα δούμε.”

Ερωτηθείς αν ο ανταγωνισμός στο WRC2 θα φέρει λιγότερη πίεση, ο Solberg απάντησε: “Υπάρχει πάντα πίεση εάν ανταγωνίζεστε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο ανταγωνισμός είναι καλός ούτως ή άλλως, αλλά θα έβαζα τη δική μου πίεση στον εαυτό μου.’’

Πριν από την πιθανή παρουσία με Polo GTI R5, ο Solberg και η σύζυγός του Pernilla θα επιστρέψουν με το RS1800 για το Historic Rally Sweden στις 16/17 Φεβρουαρίου.

Ο ομόσταυλος του Solberg στην PSRX Volkswagen Σουηδός – και περσινός πρωταθλητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος RX – Johan Kristoffersson θα διαγωνιστεί επίσης στο Rally Sweden, οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5.