Psaltis – Eneos Tiger Rally 2018 – Μέρα 1η : Άνετο προβάδισμα για τον Γαλαταριωτη

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Psaltis– Eneos Tiger Rally, τρίτου γύρου του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι. Κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους παρακολουθήσαμε ωραίες μάχες τόσο για την πρώτη θέση, όσο και για τις υπόλοιπες θέσεις στις διάφορες κατηγορίες, ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε στο Λιμάνι Λεμεσού με την Psaltis– Eneos Super Special Stage.

Μεγάλοι κερδισμένοι της πρώτης μέρας είναι το πλήρωμα της Petrolina Racing team Γαλαταριώτης-Ιωάννου, με Skoda Fabia R5. Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος ήταν στη μάχη για την πρώτη θέση με το δεύτερο πλήρωμα της Petrolina Racing team Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου (CitroenDS3 R5) σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του σκέλους. Κατάφεραν να κερδίσουν τη δεύτερη και τρίτη ειδική στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές και τέθηκαν επικεφαλής με 17 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια το προβάδισμα αυξήθηκε πέραν του ενός λεπτού, μετά και την αποχώρηση των Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου στην πέμπτη ειδική διαδρομή. Πλέον τους χωρίζουν έξι ειδικές διαδρομές από την τρίτη συνεχόμενη νίκη στη σεζόν, η οποία αν έρθει θα τους δώσει σαφές προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη το πλήρωμα της Petrolina Racing team Δημοσθένους-Λαός (Mitsubishi Lancer EVO10) πέρασε στη δεύτερη θέση γενικής. Στα αρχικά στάδια του αγώνα έδιναν μεγάλη μάχη με τους Πολυκάρπου-Σιάλο (Mitsubishi Lancer EVO9), με τη μεταξύ τους διαφορά να μην ξεπερνά το ένα δευτερόλεπτο. Όλα άλλαξαν άρδην στην επανάληψη, καθώς οι Δημοσθένους-Λαός επικράτησαν στις τρείς από τις τέσσερις ειδικές, ολοκληρώνοντας τη μέρα με 16 δευτερόλεπτα διαφορά από τους Πολυκάρπου-Σιάλο.

Οι Ποσείδιας-Δαμιανού (Mitsubishi Lancer EVO10) είναι το πλήρωμα που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, έχοντας σταθερή απόδοση καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Μακριά από ατυχίες έμειναν αυτή τη φορά οι Φιλίππου-Δημητρίου (Subaru Impreza) και φιγουράρουν μέχρι στιγμής στην πέμπτη θέση γενικής.

Οι Σάββα-Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO9) και οι Petrolina Racing team Γιάγκου-Κωνσταντίνου (Hyundai i20 R5) είναι στις θέσεις έξι και εφτά αντίστοιχα. Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Παφίτης-Τσιάκκας (Mitsubishi EVO9), Ψάλτης-Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO9) και Χειλημήντρης-Κυριάκου (Citroen DS3 R5).

Στη δικήνητη κατηγορία οι περσινοί πρωταθλητές Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic) είναι το πλήρωμα που προηγείται. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Τελεβάντος-Σταύρου (Ford Fiesta) και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν μέχρι στιγμής οι Νικόλας και Μάριος Χ’’Ματθαίου (Ford Fiesta).

Από τα 34 πληρώματα που πήραν εκκίνηση το πρωί από τη Μαρίνα Λεμεσού, ολοκλήρωσαν το πρώτο σκέλος τα 20. Σημαντικότερες εγκαταλείψεις είναι αυτές των Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου, Ζήνωνος-Χριστοφή (αποχώρησαν μετά την 7η ειδική διαδρομή) και Σταύρου Ζήνωνος-Λεωνίδα Χριστοφή.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές, με τον τερματισμό να γίνεται γύρω στις πέντε το απόγευμα στο νέο λιμάνι Λεμεσού.

STARTING ORDER LEG 2

Tiger Rally 2018 Itinerary

Map Day 2