Psaltis Eneos Palm Trees Rally 2019: Προσβάσεις – Ο Σάββας Λαός προτείνει

Τρείς μέρες απομένουν για να ξεκινήσει ο τρίτος γύρος του Psaltis Eneos Παγκτπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Psaltis Eneos Palmtrees Rally. Από πλευράς ειδικών όλα είναι έτοιμα και η φετινή έκδοση παρουσιάζει 8 ταχύτατες ειδικές οι οποίες θα διεξαχθούν στην επαρχία Λάρνακας.


Οι ειδικές είναι εύκολα προσβάσιμες λόγω και της μορφολογίας του εδάφους. Εμείς σας παραθέτουμε τα ευκολότερα σημεία με την υπερπολύτιμη βοήθεια του γνωστού συνοδηγού Σάββα Λαού.

Σάββατο
SS1 Psaltis-Eneos Petrofani – Kelia 19.95km 18:13
SS2 Toptul Gemstar Ltd Petrofani – Kelia 19.95km 20:18 (71%G , 29%T)
Το Σάββατο θα διεξαχθούν δυο ειδικές οι οποίες είναι και οι μεγαλύτερες του αγώνα. Το πρώτο πέρασμα είναι στις 18:13 το απόγευμα ενώ το δεύτερο είναι στις 20:18 το βράδυ, με το βαθμό δυσκολίας να ανεβαίνει κατακόρυφα για τα πληρώματα.
Η ταχύτατη αυτή ειδική ξεκινά από το Πετροφάνι και ολοκληρώνετε στα Κελιά.

Πρόσβαση 1

Από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς με κατεύθυνση προς Αγία Νάπα βγείτε από την πρώτη έξοδο με κατεύθυνση Αβδελλερό και Αθηαίνου. Στο τέρμα του δρόμου μηδενίστε το μιλίμετρο. Στρίψτε δεξιά, προχωρήστε για 5.6km και στρίψτε ξανά δεξιά προς το χωριό Αβδελλερό. Συνεχίστε ευθεία και στο τέλος του δρόμου στρίψτε δεξιά. Προχωρήστε για 500m όπου θα βρεθείτε στην ειδική. Εκεί μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε ασφάλτινη επιφάνεια να έρχονται με τέρμα το γκάζι και μετά από βαρύ φρενάρισμα να στρίβουν αριστερά και μετά από 50m να στρίβουν δεξιά σε χώμα.

Πρόσβαση 2

Από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς με κατεύθυνση προς Αγία Νάπα βγείτε από την πρώτη έξοδο με κατεύθυνση Αβδελλερό και Αθηαίνου. Στο τέρμα του δρόμου μηδενίστε το μιλίμετρο και στρίψτε δεξιά με κατεύθυνση τα χωριά Αθηαίνου και Αβδελλερό. Σε 7.1km θα βρεθείτε πριν από αερογέφυρα. Στρίψετε αριστερά και περπατήστε προς την ειδική. Εκεί μπορείτε να δείτε να αγωνιστικά σε χωμάτινη επιφάνεια, σε ένα από τα λίγα τεχνικά σημεία της ειδικής.


Κυριακή

SS3 – SS6 APK Kourtellas Motorsport Klavdia – Stavrovouni (36%G , 64%T) 9:38 & 13:07
Κλασσική ειδική μεικτής επιφάνειας η οποία συμπεριλήφθηκε σε τοπικούς αλλά και διεθνής αγώνες όπου τα αγωνιστικά αναπτύσσουν ψηλές ταχύτητες στο μεγαλύτερο μέρος της. Η εκκίνηση της βρίσκετε έξω από το χωριό Κλαυδιά και ο τερματισμός στο δρόμο προς το μοναστήρι Σταυροβουνίου. Και σε αυτή την ειδική η πρόσβαση είναι εύκολη για το κοινό σε σημεία αρκετά θεαματικά.

Πρόσβαση 1

Από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς κινηθείτε προς Λεμεσό. Βγείτε από τον επόμενο κυκλικό κόμβο (αεροδρόμιο-Καλό Χωριό) και πάρτε την τρίτη έξοδο με κατεύθυνση το Καλό Χωριό. Συνεχίστε ευθεία όπου θα περάσετε από τα χωριά Αγία Άννα και Ψευδάς. Μετά το Ψευδά στρίψτε αριστερά σε πινακίδα με ένδειξη Πυργά και μηδενίστε το μιλίμετρο. Προχωρήστε ευθεία για 2.3km και μπαίνοντας ακολούθως στρίψτε αριστερά σε καφέ πινακίδα με ένδειξη Παναγία Στάζουσα. Συνεχίστε ευθεία όπου μετά από 1.3km θα βρεθείτε στην ειδική.
Εκεί μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε ασφάλτινη επιφάνεια να στρίβουν με μεγάλη ταχύτητα σε αριστερή στροφή.

Πρόσβαση 2

Από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς κινηθείτε προς Λεμεσό. Βγείτε από στον επόμενο κυκλικό κόμβο (αεροδρόμιο-Καλό Χωριό) και πάρτε την τρίτη έξοδο με κατεύθυνση το Καλό Χωριό. Συνεχίστε ευθεία όπου θα περάσετε από τα χωριά Αγία Άννα και Ψευδάς. Μετά το Ψευδά στρίψτε αριστερά σε πινακίδα με ένδειξη Πυργά. Μηδενίστε το μιλίμετρο και σε 2.8km στρίψτε αριστερά σε πινακίδα με ένδειξη Λατομείο Πυργών. Στο δίχαλο κατευθυνθείτε δεξιά και προχωρήστε ευθεία για 1.7km. Πριν την είσοδο στο λατομείο στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο όπου σε 300m θα βρεθείτε στην ειδική.
Περπατώντας στην άσφαλτο προς τα δεξιά μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά από άσφαλτο να μπαίνουν στο χώμα σε αριστερή και δεξιά στροφή μαζί.
Υπάρχει ακόμα μια επιλογή όπου αν κατευθυνθείτε προς τα αριστερά σε 300m μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε χωμάτινη επιφάνεια να έρχονται με μεγάλη ταχύτητα και να στρίβουν δεξιά.


SS5 Psaltis-Eneos Avdelero – Koshi & SS8 Klimacontrol Avdelero – Koshi 2 (100%G) 11:34 & 15:03
Καινούργια ειδική η οποία διεξάγετε για πρώτη φορά με κατεύθυνση από το Αβδελλερό στη Κόσιη. Είναι η μοναδική ειδική με αποκλειστικά χωμάτινη επιφάνεια και περιλαμβάνει τεχνικά σημεία στα αρχικά στάδια ενώ από το μέσο και μετά γίνετε αρκετά γρήγορη. Η εκκίνηση είναι πλησίον του δρόμου Αβδελλερό-Αθηαίνου και ο τερματισμός στο δρόμο Αθηαίνου-Κόσιη.

Πρόσβαση 1

Από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς με κατεύθυνση προς Αγία Νάπα βγείτε από την πρώτη έξοδο με κατεύθυνση Αβδελλερό και Αθηαίνου. Στο τέρμα του δρόμου μηδενίστε το μιλίμετρο. Στρίψτε δεξιά προς Αβδελλερό και Αθηαίνου και σε 4.8km στρίψτε αριστερά σε χωματόδρομο όπου μπορείτε να δείτε την εκκίνηση της ειδικής.

Πρόσβαση 2

Από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς κατευθυνθείτε στον αυτοκινητόδρομο προς Λευκωσία. Βγείτε από την έξοδο για Κοσιη και στο τέρμα του δρόμου μηδενίστε το μιλίμετρο. Στρίψτε δεξιά και σε 2.6km στρίψτε ξανά δεξιά σε χωματόδρομο. Ακριβώς μπροστά σας θα είναι ο τερματισμός της ειδικής. Εκεί μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα πριν την ολοκλήρωση της ειδικής.

Itinerary Larnaca 2019