Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis/ENEOS 2019 Ράλι Φοινικούδων – 3ος Γύρος: Πανέτοιμοι για την εκκίνηση του ράλι Φοινικούδων το Σαββατοκύριακο

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας ο τρίτος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα αγώνων ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το ράλι Φοινικούδων διεξάγεται εις μνήμη του Αντρέα Τρικωμίτη, ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια περιλαμβάνει νυκτερινή ειδική διαδρομή. Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 44 πληρώματα με την αφρόκρεμα του Κυπριακού πρωταθλήματος να βρίσκονται στην λίστα εκκίνησης.

Η μονομαχία των Γαλαταριώτη και Τσουλόφτα αναμένεται να μαγνητίσει για ακόμα μια φορά τα βλέμματα, όπως ακριβώς έγινε και στην πρεμιέρα. Από την μια ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Γαλαταριώτης βρίσκεται σε φόρμα και προερχόμενος από νίκη στον προηγούμενο αγώνα, σίγουρα θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στοχεύοντας ακόμα μια νίκη. Από την άλλη, ο Ευρωπαίος Τσουλόφτας επιστρέφει από μια άκρως εντυπωσιακή παρουσία στο Rally Liepāja και αναμφίβολα το πιθανότερο είναι ο αγώνας να κριθεί ξανά στις λεπτομέρειες. Μένοντας στην ίδια κατηγορία, αυτή των αυτοκινήτων R5, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο ανεβασμένο Παναγιώτη Γιάγκου ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στον προηγούμενο αγώνα, αλλά και στην πρώτη παρουσία του Αντρέα Ψάλτη με το νέο του απόκτημα, ένα Citroen DS3 R5. Στην συμβατική κατηγορία θα έχουμε για ακόμη ένα αγώνα αμφίρροπες μάχες, με τους Πέτρο Παντελή, Γιώργο Παφίτη, Σταύρο Αντωνίου και Χρίστο Δημοσθένους να έχουν όλοι τους πιθανότητες στην νίκη. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στα δύο πληρώματα από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Oι Γιώργος Εγγλέζου και Σοφιανός Ρούσος έχουν και αυτοί μεγάλες πιθανότητες αφού οι ειδικές διαδρομές της Λάρνακας προσμοιάζουν σε ταχύτητα με αυτές του Ράλι Ανατολικό Σαφάρι.

Τέλος, στη δικίνητη κατηγορία θα τρέξουν 13 συνολικά πληρώματα με τους Κωνσταντίνο Τελεβάντο, Χρίστο Μαννούρη και Παναγιώτη Ξενοφώντος να είναι ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη. Στον αγώνα θα έχουμε επίσης την παρουσία και ενός αρχάριου πληρώματος αλλά και ενός μεικτού αμιγώς γυναικείου πληρώματος.

Ο αγώνας ξεκινά με την πανηγυρική εκκίνηση το Σάββατο στις 17:30, στην κοσμοπολίτικη περιοχή των Φοινικούδων και πιο συγκεκριμένα από την πλατεία Ευρώπης. Η μέρα περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές, συνολικής απόστασης 39,90 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η πρώτη ειδική διαδρομή είναι η Psaltis-Eneos Πετροφάνι – Κελιά και το πρώτο αγωνιστικό να αναμένεται στις 18:13. Με την ολοκλήρωση της πρώτης ειδικής θα ακολουθήσει μισάωρο σέρβις στο Παρκινγκ του γηπέδου Γ.Σ.Ζ. Η δεύτερη ειδική διαδρομή η οποία θα είναι νυχτερινή, μετονομάζετε σε Toptul Gemstar Ltd Πετροφάνι – Κελιά και το πρώτο αγωνιστικό να αναμένεται στις 20:18, ενώ ξανά με την ολοκλήρωση της ειδικής ακολουθεί 45λεπτο σέρβις όπου ακολούθως τα αγωνιστικά θα αποσυρθούν στο “Park Ferme” εν αναμονή της επόμενης μέρας.

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρείς επαναλαμβανόμενες), συνολικής απόστασης 57,34 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η δράση ξεκινά με την ειδική διαδρομή APK Kourtellas Motorsport Κλαυδιά – Σταυροβούνι, με το πρώτο αγωνιστικό να αναμένεται στις 9:38. Δεύτερη ειδική διαδρομή της μέρας, η Stop-Kiosk Καλαβασός – Λάγια είναι στις 10:26, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ειδικής ακολουθεί “Remote refueling” στο Γκαράζ του Στέλιου Λαού. Το πρώτο “Loop” ολοκληρώνεται με την τρίτη ειδική διαδρομή, την Psaltis-Eneos Αβδελλερό – Κόση με το πρώτο αγωνιστικό να αναμένεται στις 11:34. Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος από τις ειδικές διαδρομές τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν στο παρκινγκ του νέου Γ.Σ.Ζ. για ένα μισάωρο σέρβις. Στην συνέχεια έχουμε επανάληψη των τριών ειδικών στις 13:04, 13:55 και 15:03 αντίστοιχα και εν συνεχεία τα αγωνιστικά θα μεταβούν στο νέο Γ.Σ.Ζ. για ένα δεκαπεντάλεπτο σέρβις. Ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 17:00 το απόγευμα με την τελετή του τερματισμού και πάλι στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες.

Βαθμολογία Οδηγών
1 Σίμος Γαλαταριώτης 43
2 Πέτρος Παντελή 30
3 Παναγιώτης Γιάγκου 28
4 Αλέξανδρος Τσουλόφτας 25
5 Γιώργος Παφίτης 16
6 Σταύρος Αντωνίου 16
7 Γιώργος Εγγλέζου 12
8 Χρίστος Δημοσθένους 12
9 Σοφιανός Ρούσος 6
10 «Λιμνιώτης» 4

Itinerary Larnaca 2019

PALM TREES RALL PROVISIONAL STARTING LIST