Παρουσίαση Εθνικής Ομάδας Μότοκρος

Παρουσιάστηκε και επίσημα στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η εθνική Μότοκρος η οποία θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στον Ευρωπαικό αγώνα Βαλκανίων που θα διεξαχθεί στην Βουλγαρία την 1η και 2 Ιουνίου. Στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν τους ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θέματα αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης και η γενική διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας Ζαννέτος Κουμάση αφού ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την στήριξη, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αθλητές και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με στόχο το βάθρο σε όλες τις κατηγορίες.

Η εθνική ομάδα αποτελείται από 5 αθλητές ενώ η αποστολή είναι οκταμελής.
Σημαιοφόρος είναι ο Χρίστος Τσαγγαράς ο οποίος σε ηλικία μόλις 22 ετών κατέκτησε για δυο συνεχόμενα χρόνια το πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1. Έδειξε στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου ένας από τους ποιο εξελίξιμους και ταλαντούχους αθλητές των τελευταίων χρόνων, αγωνίζεται στη κατηγορία ΜΧ2. Άρχισε τη σταδιοδρομία του στα 18 του χρόνια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να φτάσει στο υψηλό επίπεδο της ΜΧ2, όπου προηγείται στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Άριστος Γεωργίου άρχισε να αγωνίζεται από μικρή ηλικία κατακτώντας το πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκε, πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής της ΜΧ4 και φέτος σε ηλικία 16 ετών αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία ΜΧ2.

Ο νεότερος της ομάδας, Αριστόδημος Έλληνας σε ηλικία μόλις 13 ετών είναι από τα πλέον υποσχόμενα ταλέντα του κυπριακού μοτοκρός. Είναι ανίκητος στο φετινό πρωτάθλημα της ΜΧ85. Αρχηγός της αποστολής είναι ο Αργύρης Χατζηπάκκος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων.

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς με περισσότερα από 10 πρωταθλήματα είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους αθλητές Μότοκρος στη Κύπρο. Φέτος σε ηλικία 44 ετών αγωνίζεται στην κατηγορία ΜΧ3 OVER και έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα ένα αγώνα πριν το τέλος της σεζόν.