Psaltis Eneos Palm Trees Rally 2019: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για Γαλαταριώτη

Με νικητή το πλήρωμα της Petrolina ENI Racing Team Γαλατριώτη/Ιωάννου ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος του φετινού ημερολογίου για τους αγώνες ράλι, το Psaltis Eneos Palmtrees Rally το οποίο ήταν εις μνήμη του Ανδρέα Τρικωμίτη.


Μπορεί ο αγώνας να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς ακυρώθηκε η δεύτερη ειδική του Σαββάτου για λόγους ασφαλείας, εντούτοις η Κυριακή επεφύλαξε πολλές μάχες και αλλαγές συναισθημάτων μεταξύ των διαγωνιζομένων, αφού από την τρίτη θέση και πίσω γινόταν το έλα να δεις. Από τα 44 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή εκκίνησαν τα 41 και κατάφεραν μετά από ένα δύσκολο και απαιτητικό αγώνα να τερματίσουν τα 30.


Παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της Κυριακής, οι Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου με το Skoda Fabia R5 δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κερδίσουν όλες τις ειδικές, με τη νίκη στο τέλος να έρχεται φυσιολογικά. Εν τη απουσία των Petrolina ENI Racing Team Αλέξανδρου Τσουλόφτα, έτρεχαν ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο και με σχετική ευκολία σημείωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη η οποία τους διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, ήταν αυτό που περιμέναμε. Ο αγώνας ήταν αρκετά καλός, αν εξαιρέσουμε την ακύρωση της βραδινής ειδικής του Σαββάτου. Κάναμε ορισμένες δοκιμές με το αυτοκίνητο όμως και πάλι δυστυχώς δεν είχαμε συναγωνισμό. Πήγαμε προσεκτικά και φέραμε το αποτέλεσμα που είχαμε σαν στόχο», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Σίμος Γαλαταριώτης.


Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Petrolina ENI Racing Team Χρίστος Δημοσθένους/Κώστας Παύλου. Οδήγησαν ταχύτατα το Mitsubishi Lancer EVO10-R4 καταφέρνοντας να τερματίσουν δεύτεροι σε όλες πλην της τελευταίας ειδικής όπου κινήθηκαν συντηρητικά για να αποφύγουν τυχών προβλήματα που θα τους στερούσαν τη θέση, όπως έγινε στον προηγούμενο αγώνα με το σκασμένο ελαστικό που είχαν.


Είχαν αξιοπιστία, ήταν γρήγοροι και επιβραβευτήκαν με την τρίτη θέση γενικής. Ο λόγος για τους Κώστα Ζήνωνος/Φάνο Χριστοφή. Το πλήρωμα έτρεχε για δεύτερη φορά με το καινούργιο αγωνιστικό, ένα Mitsubishi Lancer EVO10 και κατάφερε μετά από πολλές μάχες με ακόμα τρία πληρώματα να επικρατήσει και στο τέλος ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.


Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσαν οι Petrolina ENI Racing Team Παναγιώτης Γιάγκου/Παναγιώτης Κυριάκου με το Hyundai i20 R5. Σιγά σιγά το πλήρωμα βελτιώνετε και προσαρμόζετε με το αγωνιστικό και αυτό φαίνεται και από τους χρόνους που γράφουν. Την Κυριακή ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους κερδίζοντας μια θέση. Θα μπορούσαν ίσως να ανέβαιναν και στο βάθρο αν δεν είχαν ένα τετακε όπου έχασαν πολύτιμα δευτερόλεπτα.


Τους “πάνε” οι ψηλές ταχύτητες και αυτό είδαμε και στον αγώνα της Λάρνακας. Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου σε ειδικές που είναι συνηθισμένοι και τους αρέσει να τρέχουν τερμάτισαν με το Mitsubishi Lancer EVO9 στην πέμπτη θέση γενικής μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν και αυτοί στη μάχη της τρίτης θέσης, όμως ένα πρόβλημα με το turbo του αυτοκινήτου δεν τους επέτρεψε να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο. Πέραν από την πέμπτη θέση το πλήρωμα κατάφερε να κερδίσει και την κατηγορία RC2.


Οι Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή είχαν αξιοπιστία και κινήθηκαν αρκετά καλά την Κυριακή με το Mitsubishi Lancer EVO9. Από δέκατοι που ήταν με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα στην έκτη, εκμεταλλευόμενοι και τις εγκαταλείψεις προπορευόμενων αυτοκινήτων.


Τα θετικά αποτελέσματα συνεχίστηκαν για τους Γιώργο Παφίτη/Ανδρέα Τσιάκκα. Το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer EVO9 κινήθηκε γρήγορα χωρίς να πάρει περιττά ρίσκα, καταφέρνοντας να τερματίσει στην έβδομη θέση γενικής.


Στην πρώτη τους φετινή εμφάνιση η Σταύρος Σταύρου/Ελπιδοφόρος Ελπιδοφόρου έκαναν τη μεγάλη έκπληξη τερματίζοντας όγδοη γενικής κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία RCS2.


Κάνοντας ένα σταθερό αγώνα, σε ειδικές που τους αρέσει να τρέχουν, οι Κώστας Λαός/Πέτρος Λαός τερμάτισαν με το Mitsubishi Lancer EVO9 στην ένατη θέση.


Η πρώτη παρουσία των Ανδρέα Ψάλτη/Ανδρέα Χρυσοστόμου με το νέο τους απόκτημα, ένα Citroen DS3 R5, όπως αναμενόταν μαγνήτισε τα βλέμματα. Για το πλήρωμα ο αγώνας ήταν περισσότερο για εξοικείωση με το νέας τεχνολογίας αγωνιστικό, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να γράψουν καλούς χρόνους στις περισσότερες ειδικές τερματίζοντας δέκατοι γενικής. Χρειάζεται ακόμα χρόνος και αναμένουμε να τους δούμε ακόμα καλύτερους στη συνέχεια.


Πολύ δυνατές μάχες έγιναν στη δικίνητη κατηγορία, με τρία πληρώματα να τα δίνουν όλα με στόχο τη νίκη. Αυτοί που φάνηκαν στο τέλος πιο τυχεροί ήταν οι Χρύσος Παντελή/Ανδρέας Νικολαΐδης οι οποίοι κατάφεραν να είναι οι ταχύτεροι με το γερασμένο Peugeot 306, ενώ παράλληλα ήταν και πρώτοι στην κατηγορία RCS1.


Ένα σκασμένο ελαστικό στο Honda Civic EP3 τους στέρησε ίσως μια καλύτερη θέση, εντούτοις οι Ζαχαρίας Μανώλη/Κώστας Ευριπίδου οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους την Κυριακή, ήταν το δεύτερο ταχύτερο πλήρωμα στη δικίνητη κατηγορία, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία 2WD.


Τρίτοι και πρώτοι στην κατηγορία RC4 ήταν οι Κωνσταντίνος Τελεβάντος/Τάκης Σταύρου με το Ford Fiesta, σε ένα αγώνα που όπως δήλωσαν δεν μπόρεσαν να αποδώσουν σύμφωνα με τα δικά τους στάνταρ. Την κατηγορία RC3 κέρδισαν οι Χρίστος και Ανδρέας Μαννούρης με το Citroen DS3 R3 MAX και την Τ1 οι Σώτος Τρικωμίτης/Ανδρέας Νικολάου με Suzuki Vitara.
Τέλος, την κατηγορία MIX κέρδισε το μοναδικό γυναικείο πλήρωμα, με οδηγό τη Λίτσα Γιάγκου και συνοδηγό την Κατερίνα Δήμου οι οποίες έτρεξαν με ένα Mitsubishi Lancer EVO6.


Ο αγώνας σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός και αυτό το δήλωσαν όλοι όσοι ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού, με το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας να παίρνει τα εύσημα και να υπόσχεται ακόμα καλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον.

Στάθης Ευσταθίου
Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου/Ganben Ozpasa

Palm Trees Rally Results 2019