Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Tänak και το Toyota Yaris WRC

Ο Ott Tänak και η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team πανηγυρίζουν τη δεύτερή τους συνεχόμενη νίκη -και την τρίτη συνολικά μέσα στο 2019- στο Ράλι Πορτογαλίας.
Κατακτώντας το προβάδισμα από την τρίτη ειδική διαδρομή την Παρασκευή, ο Tänak προηγούνταν κατά 4,3 δευτερόλεπτα, στις πέντε τελευταίες δοκιμές, από τον ομόσταβλό του Kris Meeke, ο οποίος ήταν μόλις 4,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο. Ωστόσο, ο Meeke είχε ένα ατύχημα, λόγω του οποίου αναγκάστηκε να αποσυρθεί.


Ο Tänak μαζί με τον συνοδηγό του Martin Järveoja, έθεσαν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές, εξασφαλίζοντας τη νίκη με 15,9 δευτερόλεπτα προβάδισμα, και καταγράφοντας ταυτόχρονα τον τρίτο ταχύτερο χρόνο-ρεκόρ στην Power Stage. Η επιτυχία αυτή χάρισε στον Tänak ακόμα τρεις επιπρόσθετους βαθμούς, γεγονός που οδηγεί τον Tänak, με μόνο δύο βαθμούς, να κλείνει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών για τον επόμενο αγώνα στη Σαρδηνία.

Τέλος ο Jari-Matti Latvala, αφότου σταμάτησε πριν από την τελική ειδική διαδρομή του Σαββάτου, επανεκκίνησε την Κυριακή το πρωί και κέρδισε τέσσερις θέσεις τερματίζοντας στην έβδομη. Με αυτόν τον τρόπο, συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, όπου η Toyota συνεχίζει να μειώνει τη διαφορά από την πρώτη θέση.