Power Drift Club – Παρουσίαση Εθνικής Κύπρου Drift

Το Power Drift Club, σε μια όμορφη τελετή την Τετάρτη και ώρα 11 το πρωί στο Ολυμπιακό Μέγαρο έκανε την επίσημη παρουσίαση της πρώτης Εθνικής Κύπρου Drift. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Κυβέρνησης ο σύμβουλος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε θέματα αθλητισμού κύριος Φοίβος Ζαχαριάδης, η κυρία Στέφανη Γουίλερ εκπροσωπώντας τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και ο Κύριος Χρίστος Πολυκάρπου ο οποίος εκπροσώπησε την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Χρίστος Πολυκάρπου, ο οποίος ξεκίνησε με μια μικρή αναφορά για το τι είναι το Drift. Στη συνέχεια της παρουσίασης έκανε μια αναφορά για στην ιστορία του “Power Drift Club”, κλείνοντας με τις επιτυχίες που είχε το σωματείο στις ευρωπαϊκές του παρουσίες με αποκορύφωμα την περσινή εξαιρετική παρουσία σε τρείς αγώνες, ένα αγώνα του KingOfNationsκαι δύο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Power Drift Club κύριος Άνδρος Αντωνίου, ο οποίος ξεκινώντας συνεχάρη το Χρίστο Πολυκάρπου για την εξαιρετική παρουσίαση. Στην ομιλία του ο κύριος Αντωνίου, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση. Στην συνέχεια αναφέρθηκε για τον λόγο της διεξαγωγής της δημοσιογραφικής διάσκεψης ο οποίος είναι η προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν ΚΟΑ, ΚΟΤ και διάφορες άλλες υπηρεσίες ούτως ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουν προβάλλοντας την χώρα μας διεθνώς. Ακολούθως ευχαρίστησε τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει το σωματείο για την δημιουργία της εθνικής Κύπρου και αυτοί δεν είναι άλλοι απο τους  Ψάλτης Auto Spare Parts, Impactecκαι Hell Energy Drink, τον κύριο Στέλιο Κυθρεώτη και την εταιρεία FTS promoter για την όλη τους βοήθεια αλλά και τα ΜΜΕ για την προβολή. Κλείνοντας ανάφερε ότι ελπίζει ότι αυτό το μήνυμα που έδωσε με την εκδήλωση αυτή και η όλη προσπάθεια που καταβάλλετε τα τελευταία χρόνια απο το σωματείο η οποία έχει ξεκινήσει απο το μηδέν, το μεγάλωσαν και τώρα είναι η ώρα να το πάρουν ακόμα πιο ψηλά. Για να το πετύχουν όμως χρειάζονται λίγη βοήθεια απο το κράτος και ευελπιστεί ότι θα την έχει.

 

Στην συνέχεια είχαμε την παρουσία της Εθνικής Κύπρου, που θα αγωνιστεί σε τρείς διεθνείς αγώνες την φετινή χρονιά.  Η αρχή θα γίνει με τον τελικό του KingOfNationsστην πίστα Σερρών, εν συνεχεία ο δεύτερος αγώνας είναι του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ και το οδοιπορικό θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα στην Κρήτη.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την εθνική Κύπρου, τον λόγο πήρε ο Κύριος Φοίβος Ζαχαριάδης, σύμβουλος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Θέματα αθλητισμού. Ο κύριος Ζαχαριάδης στην δική του ομιλία αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του DriftClub, αναφέροντας τα εξής, “κύριε πρόεδρε, το αγωνιστικό σας πρόγραμμα είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό.  Βρισκόμαστε εδώ για να συμμετέχουμε στην ανακοίνωση της εθνικής Παγκύπριας ομάδας  οδηγών Driftη οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο εξωτερικό τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Κύπρο είναι ένα δυναμικό σπορ με δεκάδες χιλιάδες οπαδούς. Τολμώ δε να πω ότι, είναι ίσως το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο. Σίγουρα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός χρίζει άλλης προσέγγισης απο την πολιτεία, γνωρίζοντας την πολύ μικρή ετήσια χορηγία. Θα πρέπει να γίνουν πολλά, η προσπάθεια μας θα είναι να στηρίξουμε το άθλημα και θα μεταφέρω την άποψη αυτή για την στήριξη της εθνικής Παγκύπριας ομάδας οδηγών Driftαλλά και γενικότερα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έχω ήδη διευθετήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, σε μια μελέτη που θα αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την στήριξη των αθλητών”. Κλείνοντας θέλησε να ευχαριστήσει την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το σωματείο του PowerDriftClubκαι ευχήθηκε  κάθε επιτυχία στους διεθνείς αγώνες που θα συμμετάσχουν εκπροσωπώντας την Κύπρο

Οι οδηγοί που αποτελούν την εθνική Κύπρου είναι:

Γιώργος Χριστοφόρου “Ελα Κόκο”

Ο πρωταθλητής 2017 αλλά και φετινός, μια απο τις μεγάλες μας ελπίδες για διάκριση στους φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Την πρώτη του παρουσία σε αγώνες την έκανε το 2011 κατακτώντας την 5η θέση. Το 2012 στο All Star Greece σημείωσε το πρώτο του βάθρο αλλά και την πρώτη του νίκη σε ευρωπαϊκό αγώνα κατακτώντας την πρώτη θέση και μια δεύτερη λόγο βλάβης .

To 2013 αγωνίστηκε στο ναό του Driftστην Ιαπωνία και την πίστα Ebisu. To2014 μετέβηκε στην Κωνσταντινούπολη και την πίστα Intercity ως επίσημος προσκεκλημένος για Drift Show στον αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Rally Cross. Το 2015 αγωνίστηκε στον αγώνα της Λετονίας και το 2015 σε Λετονία και Εσθονία όπου και τις δύο χρονιές είχε παρουσίες  που έκλεψαν την παράσταση. Την περσινή χρονιά έκανε το καλύτερο ξεκίνημα κατακτώντας την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα. Στα διπλά περάσματα απέκλεισε στον προημιτελικό τον πρωταθλητή Ευρώπης για να εγκαταελίψει προδομένος απο τον κινητήρα του E30, κατακτώντας τελικά την 4η θέση στο τελικό του King Of Nations. Στον αγώνα του Μαραθώνα κατέκτησε την 2η θέση. Στους φετινούς αγώνες πάει με στόχο το  ψηλότερο βάθρο.

 

Χρίστος Ελευθερίου “Μαύρος”

Ένας μαχητικότατος οδηγός ο οποίος την φετινή χρονιά έδειξε να  ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του. Απο του οδηγούς που υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορεί να κάνει την υπέρβαση στο πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα. Στόχος του μια καλή παρουσία και γιατί όχι και το βάθρο.

 

Χαράλαμπος Τσουρή “Fast Family”

Ο μοναδικός οδηγός που κατάφερε να σκοράρει δύο νίκες την φετινή χρονιά. Ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή του παρουσία το 2012 με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Driftκαι μια 6η θέση. Το 2013 στο EDC ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση, το 2014 ήρθε το δεύτερο βάθρο στο Drift All Starστο Ηράκλειο της Κρήτης με μια εξαιρετική δεύτερη θέση, ενώ  την ίδια χρονιά μετέβηκε στην Κωνσταντινούπολη και την πίστα Intercityγια Drift Show στον αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Rally Cross. Την περσινή χρονιά κατέλαβε την 11η θέση στον τελικό του Kingof Nations στις Σέρρες, την 4η θέση στο MDC Ηρακλείου και μια τρίτη θέση στον Μαραθώνα. Ο Χαράλαμπος Τσουρή θα μεταβεί στους αγώνες έχοντας ένα νέο κινητήρα στο αγωνιστικό του και στόχο την διάκριση.

 

Νικόλας Νικόλα “Πατάκ”

Δευτεραθλητής στο Κυπριακό πρωτάθλημα για το 2017 και πρωτεργάτης στους ευρωπαϊκούς αγώνες για την Κύπρο αφού ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε το 2008 στο King of Europe στην Πίστα των Σερρών. Το 2009 πήγε σαν προσκεκλημένος της Team Orange στο Athens Tuning Show όπου έλαβε μέρος σε επίδειξη Drift κλέβοντας τις εντυπώσεις. Το 2011 αγωνίστηκε στον τελικό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για την ανακήρυξη πρωταθλητή σε Ελλάδα και Κύπρο Driftκαι πάλι στις Σέρρες. Έλαβε μέρος σε επίδειξη Driftως καλεσμένος της Monster Energy Drink στην πίστα Intercity στην Κωνσταντινούπολη, σαν μέρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος RallyCross, ενώ ήταν δεύτερος στον αγώνα στην World Sumit Compedition στην Ιαπωνία. Διατέλεσε κριτής το 2016 στο MDC σε Ηράκλειο και Μαραθώνα και το 2015 ήταν ξανά κριτής στην Κρήτη και στο Drive park Αθήνα. Στη φετινή χρονιά είναι στη μάχη για την 2η θέση όπου όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα που θα γίνει το Σεπτέμβρη.

 

Δαυίδ Δαυίδ

Ένας απο τους πλέον ταλαντούχους οδηγούς που διαθέτει στις τάξεις του το Power Drift Club. Ο νεαρός οδηγός τα τελευταία χρόνια έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο του και έχει χαρακτηριστεί ως φονέας γιγάντων γιατί στα καλά του πολύ δύσκολα χάνει.  Πρώτη του παρουσία σε αγώνες του εξωτερικού ήταν στο MDC τo 2016 όπου κατέλαβε την 11η θέση. Την περσινή χρονιά ξεκινώντας χρονικά απο το τελικό του King of Nations στις Σέρρες όπου παρόλο που είχε εξαιρετική παρουσία δεν κατάφερε να προκριθεί στα διπλά περάσματα. Στον επόμενο αγώνα στο MDC Ηρακλείου πήρε την 6η θέση και στον τελευταίο αγώνα στο Μαραθώνα πάλι για το MDC πήρε την  8η θέση. Για του φετινούς αγώνες στόχο έχει να παλέψει και να προσπαθήσει να φτάσει στην διάκριση.

 

Σέργιος Γρηγορίου “Sherif”

Ο γνωστός μας Σερίφης αν και άλλαξε το χρώμα απο το γνωστό μας αστυνομικό όχημα, είναι πιο έτοιμος απο ποτέ. Η πρώτη Ευρωπαϊκή του παρουσία έγινε το  2009 και το KingOfEuropeστις Σέρρες και μια  1Οη θέση. Το 2011 ήταν μέλος της πρώτης Κυπριακής συμμετοχής στο μεγάλο τελικό του Ελληνικού πρωταθλήματος Drift  κατακτώντας και πάλι την 10η θέση.  Επόμενος σταθμός το 2013 και το EDCόπου κατέλαβε και πάλι την 7η θέση, το 2016 στο MDC ήταν 6ος και την περσινή  χρονιά πήρε την 7η  θέση στο Ηράκλειο και την 4η στον Μαραθώνα. Στον φετινούς αγώνες θα κυνηγήσει την διάκριση αφού έχει αναβαθμίσει το αγωνιστικό του είναι έτοιμος για το κάθε αποτέλεσμα .

 

Δώρος Φραντζέσκου

Πρωταθλητής το 2017 αλλά και ένας απο τους πιο δυνατούς οδηγούς του Power Drift Club. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην πρώτη Κυπριακή Αποστολή το 2011 και στο τελικό του Ελληνικού πρωταθλήματος Drift στις Σέρρες όπου κατέβαλε την 8η θέση. Η επόμενη παρουσία ήταν στο All Star Greece το 2012 όπου ήταν 5ος, ενω το 2013 στο EDC πήρε την 6η θέση.  Την περσινή χρονιά, στο MDC στο Ηράκλειο πήρε την 2η θέση και στον επόμενο αγώνα MDC στον Μαραθώνα πήρε την  6η θέση. Τη φετινή χρονιά στόχος στους αγώνες είναι μια καλή παρουσία και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κυριάκου Μάριος “Τσόδας”

Ένα εξαιρετικά φορμαρισμένος οδηγός φέτος όπου κατάφερε να φτάσει στην πρώτη του νίκη σε αγώνα. Είναι πρωτάρης σε αγώνες του εξωτερικού αλλά αναμένουμε να τον δούμε να παλεύει στα ίσα όλους τους αντιπάλους του και δεν θα ήταν έκπληξη για εμάς εαν έκανε την υπέρβαση στην παρθενική του παρουσία. Μεγαλύτερη επιτυχία του Μάριου ειναι η τρίτη θέση γενικής στο πρωτάθλημα τη χρονιά 2013. Στους τρείς αγώνες που θα συμμετάσχει φετος στην Ελλάδα στόχος του είναι το βάθρο.

Κλείνοντας με την παρουσίαση των οδηγών που θα αποτελέσουν την φετινή εθνική Κύπρου Drift, θα θέλαμε να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία στους αγώνες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο εξωτερικό. Ευελπιστούμε ότι η πολιτεία να βοηθήσει και αυτή στην δύσκολη προσπάθεια του Power Drift Club για να προβάλει την χώρα μας διεθνώς με τις επιτυχίες του.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης