Η PIRELLI κυριάρχησε στο Rally Di Roma

Ήταν ένας θριαμβευτικός αγώνας το Rally di Roma Capitale για τους οδηγούς της Pirelli, οι οποίοι κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις γενικής και πέτυχαν πολλές και σημαντικές επιτυχίες στις διάφορες κατηγορίες τόσο του ευρωπαϊκού αλλά και του ιταλικού πρωταθλήματος.

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta) ήταν πρώτος και με τη νίκη που πέτυχε επανήλθε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι. Μόλις λίγα δευτερόλεπτα πίσω του ήταν ο Giandomenico Basso (Skoda Fabia), ο οποίος ήταν επίσης και ο κορυφαίος Ιταλός οδηγός.

 

Η τρίτη θέση πήγε στο Πολωνό οδηγό Grzegorz Grzyb (Skoda Fabia), ο οποίος τερμάτισε 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον νεαρό Γερμανό πρωταθλητή Fabian Kreim (Skoda Fabia), που με τη σειρά του κέρδισε την κατηγορία ERC Junior Under 28, ενισχύοντας το προβάδισμα του στην σκληρή μάχη της κατηγορίας για νεαρά ταλέντα.

Ο Λετονός Martins Sesks (Opel Adam) κέρδισε την κατηργορία ERC Junior U27, ενώ στη δικήνητη ολοκλήρωσε το αγώνα στην δεύτερη θέση πίσω απο τον Damiano De Tommaso (Peugeot 208), ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε  το ιταλικό πρωτάθλημα Junior.

Η ψηλή θερμοκρασία στις ασφάλτινες ειδικές οι οποίες καλύφτηκαν πολύ γρήγορα με πέτρες, δημιούργησαν πολλές πιθανές παγίδες σε αυτό τον αγώνα. Οι οδηγοί της Pirelli κατάφεραν να επωφεληθούν από την ανθεκτικότητα και τη σταθερή απόδοση των ελαστικών Pirelli P Zero RK και συγκεκριμένα της σκληρής γόμας RK5.

Δώδεκα οδηγοί που αγωνίστικαν με Pirelli ολοκλήρωσαν στις πρώτες 15 θέσεις, ενώ οδηγοί που χρησιμοποίσαν τα P Zero έγραψαν τον καλύτερο χρόνο  σε 11 ειδικές διαδρομές από τις 14 συνολικά.