Αυτή είναι η κάμπριο έκδοση της νέας BMW 8

Χωρίς καμουφλάζ εμφανίστηκε στο δρόμο η BMW Σειρά 8 Cabrio, που κρατά τις συγκλονιστικές σχεδιαστικές γραμμές που μας κατέπληξαν και στην κουπέ έκδοση.

Πριν λίγο καιρό η BMW μας έδειξε το μοντέλο που θα βάλει απέναντι στη Mercedes-Benz S-Class Coupe και τώρα ετοιμάζεται να λανσάρει και την κάμπριο εκδοχή του. Πρόκειται για τη νέα Σειρά 8, ένα μοντέλο με πανέμορφη σχεδίαση και αναλογίες ενός GT αυτοκινήτου, με πληθωρική εμφάνιση και πολυτελή χαρακτήρα.

Το κάμπριο ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα όμως το βλέπουμε να «κόβει βόλτες» στο δρόμο, χωρίς ίχνος καμουφλάζ και μπορούμε να πούμε πως είναι τόσο όμορφο, όσο και το κουπέ! Κάτω από το καπό της θα βρίσκονται τα ίδια μηχανικά σύνολα.

Η  M850i xDrive με τον twin turbo βενζινοκινητήρα V8 των 530 ίππων και των 750 Nm ροπής, κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα, περιορίζεται με ηλεκτρονικό κόφτη στα 250 χλμ./ώρα.

Η δεύτερη επιλογή που υπάρχει στις ευρωπαϊκές αγορές είναι η 840d με έναν πετρελαιοκινητήρα 3.0 λίτρων, εξακύλινδρο σε σειρά. Αποδίδει 320 ίππους, 680 Nm ροπής και θέλει 4,9 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει στα 250 χλμ./ώρα. Αργότερα, η BMW ίσως ετοιμάσει και μια M8 σε κουπέ και κάμπριο, για να μπει απέναντι στις κορυφαίες AMG εκδόσεις της S-Class.

Πηγή:gazzetta.gr