Ott Tänak: Ο Moncet δεν πρέπει να ηγείται της Hyundai

Ο Ott Tänak απάντησε. Για μήνες απέφευγε την ερώτηση χωρίς να δίνει μια κατατοπιστική απάντηση.

Λίγο μετά που εξασφάλισε την τρίτη νίκη στη σεζόν, του έγινε ξανά η ερώτηση αν ήταν ώρα να αναλάβει κάποιος άλλος εκτός από τον Moncet για διευθυντής της ομάδας.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2019 ανέφερε κατηγορηματικά. «Ναι. Αυτός που δεν πρέπει να είναι αγωνιστικός διευθυντής είναι ο Julien Moncet. Είναι ένας υπέροχος τύπος που φτιάχνει τον κινητήρα, ήταν πάντα υπεύθυνος για τον κινητήρα και προφανώς η Hyundaiέχει ένα υπέροχο κινητήρα, οπότε αυτό ναι μπορεί να το κάνει καλά κατά τη γνώμη μου.

Από δω και πέρα εναπόκειται στη διοίκηση να βρει πως μπορούμε να συνεχίσουμε. Όπως μπορείτε να δείτε οι δυνατότητες στο αυτοκίνητο είναι τεράστιες και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά αρχικά με το σχεδιασμό, αλλά τώρα για να συνδυαστούν όλα χρειάζεται πολύ καλή προσπάθεια, ομαδική και για αυτό εργαζόμαστε».

Ο Moncet έχει τοποθετηθεί ως αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας ενώ παράλληλα έχει την ευθύνη του συστήματος μετάδοσης κίνησης, μετά που ο Andrea Adamo έφυγε από το Alzenau τον Δεκέμβριο.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Moncet παρέμεινε αναπληρωτής. Ο ίδιος συμφώνησε με τον Tanak για σαφήνεια σχετικά με τη θέση του ποιος θα ηγείται της ομάδας.

«Σίγουρα νομίζω ότι η ομάδα χρειάζεται κάποια σταθερότητα, ανεξάρτητα αν είμαι εγώ ή κάποιος άλλος.

Πρέπει να το αποφασίσουμε. Έχει περάσει πολύς καιρός από το Μόντε Κάρλο και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο επικεφαλής στο επόμενο ράλι, οπότε χρειαζόμαστε λίγη σταθερότητα.

Τώρα όλα οφείλονται στην ομάδα. Εργαζόμαστε όλοι μαζί, κάνουμε το καλύτερο δυνατό μαζί. Καταφέραμε να έχουμε μια καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο και αυτό ήταν πολύ σημαντικό».