kapodistrias
Home Motorcycle MotoGP Χατ τρικ νικών για τον Francesco Bagnaia!

Χατ τρικ νικών για τον Francesco Bagnaia!

Όντας 91 βαθμούς πίσω από τον Quartararo στο Πρωτάθλημα μετά από έναν τέταρτο συνεχόμενο αγώνα που δεν τερμάτισε στη Γερμανία, οι νίκες στο Assen, το Silverstone και τώρα το Red Bull Ring έφεραν τον Bagnaia μόλις 44 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία.

Οδηγώντας από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Bagnaia γίνεται ο πρώτος αναβάτης της Ducati μετά τον Casey Stoner το 2008 που κερδίζει τρία διαδοχικά Grand Prix.

Ο Ιταλός αναβάτης έστριψε πρώτος από την δεύτερη θέση στη σχάρα εκκίνησης, καθώς ο Enea Bastianini βρέθηκε στην δεύτερη θέση, με τον Jack Miller να ακολουθεί από κοντά.

Ο Miller θα περνούσε με τον Bastianini στην τρίτη στροφή του τέταρτου γύρου, με τον Jorge Martin να επιτίθεται στον αναβάτη της Gresini στις στροφές 5 και 7.

Διεκδικώντας και οι δύο την θέση του Miller στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, ο Bastianini κράτησε την πρώτη θέση στην πρώτη στροφή στην αρχή του πέμπτου γύρου, αλλά θα έχανε ξανά στην τελευταία στροφή.
Στην τρίτη στροφή, ο Bastianini βγήκε εκτός γραμμής, ενώ μια στροφή μετά ένα πρόβλημα στα φρένα τον ανάγκασε βρεθεί στο χαλίκι, να χάσει πολλές θέσεις και να αποσυρθεί τελικά στον έκτο γύρο με υποψία ζημιάς στο μπροστινό.

Η μάχη μεταξύ Martin και Bastianini άφησε τον Miller να απομακρυνθεί κατά 1,3 δευτερόλεπτα στη δεύτερη θέση, ακολουθώντας τον Bagnaia με περίπου 4 δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά στην αρχή του έκτου γύρου.

Ο Miller έκανε μια κίνηση στην ένατη στροφή του επόμενου γύρου, αλλά έχασε ελαφρώς την γραμμή του, επιτρέποντας στον Bagnaia να περάσει και πάλι μπροστά.

Ο Μartin είχε αρχίσει να ανεβάζει τον ρυθμό του και έφτασε τους δύο πρώτους στον 11ο γύρο, αλλά στον 17ο γύρο θα έβγαινε εκτός πίστας στην είσοδο του σικέιν.

Μεταξύ του 11ου γύρου και της στιγμής του Martin στον 17ο γύρο, ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, είχε κλείσει την διαφορά, έχοντας παραμείνει στην έκτη θέση κατά στην εκκίνηση και αρχικά έχοντας χάσει την επαφή με το κορυφαίο κουαρτέτο της Ducati.

Όταν ο Martin όμωε βγήκε εκτός στο σικέιν, ο Quartararo ήταν αρκετά κοντά και κατάφερε να περάσει τον Ισπανό της Pramac για την τρίτη θέση.

Στη συνέχεια, στην τέταρτη στροφή, ο Μartin σήκωσε το χέρι του σαν να ήθελε να επισημάνει ότι είχε πρόβλημα, αν και συνέχισε μετά τον αγώνα.
Μπροστά, ο Bagnaia επέκτεινε το προβάδισμά του έναντι του Miller στα οκτώ δέκατα και στα τελευταία στάδια απομακρύνθηκε πάνω από ένα δευτερόλεπτο, καθώς ο Quartararo έφτανε στην πίσω ρόδα του Miller.

Ο Μάρτιν ανέβασε και πάλι ρυθμό στους τελευταίους γύρους του αγώνα και ήταν ακριβώς στην πλάτη του Quartararo στην αρχή του 25ου γύρου, όταν ο Γάλλος αναβάτης  πήρε τη δεύτερη θέση με μια εκπληκτική προσπέραση στο σικέιν.

Ο Quartararo όρμησε από την εξωτερική του Miller στο πρώτο μέρος του σικέιν, κάτι που του έδωσε την εσωτερική γραμμή για το δεύτερο μέρος. Εκμεταλλευόμενος αυτό το γεγονός, ο Martin προσπάθησε να περάσει και αυτός αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ευκαιρία του Martin θα ερχόταν στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου,  αλλά παίρνοντας την εσωτερική του Miller στην τρίτη στροφή, έχασε το μπροστινό και έπεσε.

Ο Quartararo, εν τω μεταξύ, πλησίασε τον Bagnaia στο μισό δευτερόλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να περάσει τον αναβάτη της Ducati καθώς το ζευγάρι διέσχισε τη γραμμή τερματισμού με διαφορά 0,492 δευτερόλεπτα.

Ο Miller έμεινε στην τρίτη θέση μετά την πτώση του Martin, με τον αναβάτη της Pramac να ανεβαίνει και πάλι στην μοτοσυκλέτα του για να τερματίσει 10ος.

Ο Luca Marini πέρασε από τη 13η θέση στο grid στην τέταρτη θέση για το καλύτερο του αποτέλεσμα στα MotoGP μπροστά από τον Johann Zarco, με τον Aleix Espargaro να ανακάμπτει στην έκτη θέση μετά από ένα κακό ξεκίνημα που προκλήθηκε από την αδυναμία εμπλοκής της μπροστινής συσκευής holeshot του.

Ο Espargaro βρίσκεται τώρα 32 βαθμούς πίσω από τον Quartararo.
Ο περσινός νικητής του Αυστριακού GP, Brad Binder, ήταν έβδομος μπροστά από τον Alex Rins της Suzuki, με τον Marco Bezzecchi ένατο.

Πτώσεις είχαν ο Franco Morbidelli στην δεύτερη στροφή, με τον Darryn Binder, τον Takaaki Nakagami και τον Joan Mir της Suzuki να αποχωρούν επίσης από τον αγώνα, μετά από πτώση.

Ο Mir βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ιατρικό κέντρο και υποβάλλεται σε περαιτέρω ελέγχους.

Πηγή:mgp.gr