M-Sport Ford: Έκτακτη συνάντηση μετά το καταστροφικό Ypres

Ο επικεφαλής της M-Sport Ford, Richard Millener, αποκάλυψε ότι η ομάδα θα πραγματοποιήσει συνάντηση για να κάνει μια ανασκόπηση για το Ypres Rally, στηρίζοντας παράλληλα τους οδηγούς του.

Η Βρετανική ομάδα είχε ένα καταστροφικό Ypres Rally το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά τα λάθη που όλοι οι οδηγοί έκαναν.

Κατ΄αρχήν, ο πρώτος οδηγός της ομάδας, ο Craig Breen, ήταν πέμπτος γενικής μέχρι την έναρξη της 10ης ειδικής διαδρομής όπου έριξε το αυτοκίνητο σε χαντάκι στο 11o χιλιόμετρο με αποτέλεσμα να αποσυρθεί για την ημέρα.

Παρόλο που οι μηχανικοί κατάφεραν να επισκευάσουν το αυτοκίνητο για την Κυριακή, ο Breen δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό από την power stage.

Ο Gus Greensmith ήταν εκτός ρυθμού όλο το Σαββατοκύριακο, χάνοντας αρκετό χρόνο το Σάββατο όταν σταμάτησε να αλλάξει τροχό πριν την εκκίνηση της 10ης ειδικής, καθώς στην προηγούμενη είχε έξοδο με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά.

Κατέστρεψε το αριστερό πίσω μέρος του Puma καθυστερώντας έτσι να ξεκινήσει στην 11η ειδική, αφού προσπαθούσε να κάνει επιδιορθώσεις για να επιστρέψει στο service park.

Και εκεί που φαινόταν ότι ο Adrien Fourmaux ήταν ο μόνος οδηγός της M-Sport που τα πήγαινε καλά στον αγώνα, μετά από λάθος βγήκε εκτός δρόμου στην προτελευταία ειδική και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα. Πριν από αυτό το συμβάν ήταν πέμπτος γενικής και στη μάχη με τον Oliver Solberg για την τέταρτη θέση.

«Είναι μέρος του ράλι, αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά το να έχουμε την κακή τύχη που έχουμε ή τα λάθη που γίνονται δεν είναι καλό για κανένα», είπε ο Millener.

«Εξακολουθώ να στηρίζω την ομάδα, πρέπει να συνεργαστούμε και δεν έχει νόημα να υπάρχουν εσωτερικοί τσακωμοί. Πρέπει να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, είναι τόσο απλό.

Είναι πολύ δύσκολο, βάζεις τους οδηγούς υπο πίεση να πάνε καλύτερα και δεν λειτουργεί. Δεν τους πιέζεις και πάλι δεν λειτουργεί.

Όμως όλα συνδέονται μεταξύ τους, καθώς δεν είναι μόνο η MSport. Υπάρχουν πολλοί συνεργάτες για να μπορεί να γίνει πράξη αυτό. Αν θέλεις να είσαι ένα εντελώς αρνητικό άτομο τότε θα μπορείς να πεις ότι κάποιοι από αυτούς τους συνεργάτες αποφασίζουν ότι δεν τους ταιριάζει και η χρηματοδότηση σταματά, οπότε αυτό γίνεται πολύ πολύ δύσκολο.

Στο τέλος συνεργάζονται μαζί μας. Το αυτοκίνητο κέρδισε ένα αγώνα οπότε δεν είναι κακό. Δεν ήθελα να πάρω αποφάσεις αμέσως, γιατί όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα τα συναισθήματα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και να μην παρθούν οι καλύτερες επιλογές.

Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μια συνάντηση στην αρχή αυτής της βδομάδας και νομίζω δε θα παρθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις αν δεν υπάρχει κάτι».

Σε ερώτηση αν η ομάδα θα φέρει άλλο οδηγό η απάντηση ήταν ΟΧΙ.

«Όχι αυτή τη στιγμή. Έχουμε έξι αυτοκίνητα που θα τρέξουν στην Ελλάδα, αυτό από μόνο του είναι ένα ερώτημα. Πρέπει να τα ελέγξουμε, δεν ξέρουμε πόση είναι η ζημιά στο αυτοκίνητο του Adrien, δυστυχώς φαίνεται ότι κτύπησε σε πάσσαλο, κάτι που σίγουρα έχει προξενήσει κάποια ζημιά.

Προς το παρόν χρειαζόμαστε μερικές μέρες αυτή τη στιγμή για ανασύνταξη, να δούμε τα γεγονότα, να μην πάρουμε βιαστικές αποφάσεις και μετά να προχωρήσουμε».