Barum Czech Rally Zlín: Αγώνας με φόντο τον τίτλο

Το Barum Czech Rally Zlín διεξάγετε αυτό το Σαββατοκύριακο (26-28 Αυγούστου), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε το νέο πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Ο Efren Llarena και η συνοδηγός του Sara Fernández στην πρώτη τους σεζόν με την MRF Tyes, έχουν πλεονέκτημα 58 βαθμών από τον Simone Tempestini και σε περίπτωση που τερματίσουν μέχρι και την έβδομη θέση γενικής θα στευθούν πρωταθλητές με έναν γύρο να απομένει.

Οι Tempestini/Sergiu θέλουν τερματισμό όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη ευελπιστώντας ότι ο Llarena θα έχει ένα κακό αποτέλεσμα. Εάν η τύχη τους ευνοήσει τότε ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα που θα γίνει στην Ισπανία τον Οκτώβριο. Και τα δυο πληρώματα αγωνίζονται με Skoda Fabia Rally2.

Η βάση του αγώνα είναι 300 χιλιόμετρα νότια της Πράγας και φέρνει μια διαφορετική πρόκληση για τους διαγωνιζόμενους που όμοια της δεν υπάρχει λόγω της ανώμαλης και μερικές φορές κατεστραμμένης επιφάνειας της ασφάλτου.Επιπρόσθετα του θεάματος, πολλές ειδικές περιλαμβάνουν σημεία στα δάση όπου αναπτύσσονται ψηλές ταχύτητες, ενώ σημαντικός παράγοντας που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής είναι οι δυνατές βροχοπτώσεις.

 

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος για τον Llarena, ο οποίος νοιώθει ψύχραιμος αφού έχει βάσιμες ελπίδες για τον τίτλο. Και ενώ η Fernández κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα συνοδηγών, ο ίδιος αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών πίσω από τον Andreas Mikkelsen.

«Σίγουρα ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο», παραδέχθηκε ο Llarena. «Δεν νοιώθω καμία πίεση. Θέλουμε να παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο, θα επικεντρωθούμε στο δικό μας αγώνα και θα δούμε στο τέλος τι θα συμβεί».

 

Οι Javier Pardo, Simone Campetelli και Norbert Herzczing θα αγωνιστούν επίσης με τα Škoda της MRF, με τους Pardo και Campetelli να συνεχίζουν να διεκδικούν ένα αποτέλεσμα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

Το Barum Czech Rally Zlín που είναι από τους αγαπημένους αγώνες των θεατών προσέλκυσε 114 συμμετοχές όπου μεταξύ αυτών είναι και μερικοί πολύ δυνατοί οδηγοί. Ένας εξ αυτών είναι ο Jan Kopecký, νικητής εννέα φορές της διοργάνωσης θα αγωνιστεί με τί άλλο, με ένα Škoda Fabia, ενώ ακόμα ένα άλλο μεγάλο αστέρι της Τσεχίας, ο Erik Cais, θα οδηγήσει ένα Ford Fiesta Rally2.

Ο Cais έάφησε τη δουλειά ημιτελή στο Zlín. Το 2021 ήταν πρωτοπόρος στον αγώνα μέχρι και την τελευταία ειδική, όμως μετά από έξοδο τέθηκε εκτός μάχης στα τελευταία χιλιόμετρα, χαρίζοντας έτσι τη νίκη στον Kopecký.

Στο μπάκετ ενός Fabia, ο Filip Mareš είναι ένας ακόμα οδηγός που θα διεκδικήσει τη νίκη εντός έδρας. Άλλα μεγάλα ονόματα που είναι στη λίστα συμμετοχών είναι ο Ken Tom με Fiesta, ο Alberto Battistolli και ο Simon Wagner, αμφότεροι με Škoda Fabia.

Ο Tom Kristernsson, ο οποίος έχει ανέβει ήδη μια φορά στο βάθρο σε αγώνα του ERC φέτος, επιστρέφει με ένα Hyundai i20 R5 που ετοιμάζει η τοπική ομάδα Kowax 2B Rally.

Ο αγώνας ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα με την υπερειδική στο κέντρο του Zlín και θα διεξαχθεί βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 13 ειδικές διαδρομές μήκους 202,57 χιλιομέτρων.