Barum Czech Rally Zlín: Κρίθηκε ο πρωταθλητής πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας

Η αποχώρηση την τελευταία στιγμή από τον αγώνα Barum Czech Rally Zlín του Simone Tempestini, χρίζει αυτόματα τους Llarena/Fernández πρωταθλητές του φετινού ERC.

Ο Llarena, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος το 2021 πίσω από τον Andreas Mikkelsen, γίνεται ο πρώτος Ισπανός πρωταθλητής ERC μετά τον Antonio Zanini το 1980, με την Fernández να εξασφαλίζει επίσης τον τίτλο του πρωταθλήματος συνοδηγών.

 

Το επίτευγμα τους θα το γιορτάσουν με μια παρουσίαση την Παρασκευή στο Zlín πριν από την έναρξη του αγώνα. Με τερματισμούς σε κάθε αγώνα μέχρι στιγμής, η σταθερότητα ήταν ο βασικός παράγοντας για την επιτυχία των Llarena/Fernández.

Μετά την ένταξη τους στην ομάδα της MRF Tires στις αρχές τις χρονιάς, η σεζόν τους ξεκίνησε δύσκολα καθώς τερμάτισαν στο Rally Serra de Fafe-Felgueiras-Cabreira e Botigas στη 12η θέση μετά που είχαν ζημιά στο ψυγείο την πρώτη μέρα. Από κει και πέρα όμως δεν ξανακοίταξαν πίσω..

Πίσω από το τιμόνι ενός Škoda Fabia Rally2 Evo, το δίδυμο πήρε την παρθενική του νίκη στο Azores Rallye την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, όταν πέρασαν στην τελευταία ειδική τον Ricardo Moura ο οποίος είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο ασφάλτινο Rally Islas Canarias τερμάτισαν δεύτεροι και ακολούθησε μια τέταρτη θέση στις γρήγορες ειδικές της Πολωνίας, εξασφαλίζοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς. Στον επόμενο αγώνα, το Tet Rally Liepāja τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από τον ομόσταβλό τους Mārtiņš Sesks, κάνοντας έτσι το 1-2 για την MRF, ενώ στον επόμενο αγώνα στην Ιταλία ολοκλήρωσαν για άλλη μια φορά τέταρτοι γενικής.

Η MRF Tires ενάχθηκε για πρώτη φορά στο ERC το 2020 και αμέσως έγινε πρωταγωνίστρια ομάδα. Η σκληρή δουλειά απόδωσε τα μέγιστα και η MRF έγινε ο πρώτος Ινδός κατασκευαστής που κέρδισε πρωτάθλημα σε ευρωπαϊκό ράλι ανώτατου επιπέδου.