Ypres Rally Belgium: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Tanak

Με νικητή τον Ott Tanak ολοκληρώθηκε το φετινό Ypres Rally Belgium. Στις τέσσερις ειδικές διαδρομές της Κυριακής υπερασπίστηκε το προβάδισμα που είχε και έφερε πρώτο στη ράμπα του τερματισμού το Hyundai i20 N.

Αυτή ήταν η τρίτη συνολικά νίκη του Tanak στη σεζόν και ο Εσθονός συνεχίζει να έχει μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο αφού μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Rovanpera στους 72 βαθμούς.

«Το να κερδίζουμε εδώ ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη για εμάς όπως ήταν και στην Φινλανδία», ανέφερε ο νικητής προσθέτοντας, «Κυριολεκτικά δεν το περιμέναμε όμως στο τέλος τα καταφέραμε με την εξέλιξη του αγώνα. Είναι καλό που φέρνουμε αποτελέσματα όμως υπάρχει αρκετό πεηθώριο βελτίωσης καθώς πρέπει να είμαστε δυνατοί, έτσι υπάρχει αρκετή δουλειά ακόμα να γίνει».

Ακόμα μια δεύτερη θέση φέτος για τον Elfyn Evans ο οποίος ήθελε το κάτι παραπάνω όπως εξελίχθηκε ο αγώνας αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει. Πίεσε στις τέσσερις ειδικές της Κυριακής τον Tanak, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από τη δεύτερη θέση.

 

Κύριος στόχος του Esapekka Lappi (GR Yaris) ήταν να διαφυλάξει την τρίτη θέση που έτρεχε από χθες μετά και την εγκατάλειψη του Neuville. Στόχος επετεύχθη για τον Φιλανδό ο οποίος έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Τον καλύτερο του τερματισμό πέτυχε μέχρι στιγμής ο Oliver Solberg. Ο νεαρός ήταν σε μάχη με τον Adrien Fourmaux ο οποίος φρόντισε να αποβάλει την πίεση από τον Solberg μετά που έριξε το Puma σε χαντάκι ενώ ακολούθως κτύπησε και σε πάσσαλο με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα.

Έτσι ο Solberg ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την ατυχία που είχε στην Φινλανδία τερματίζοντας στην τέταρτη θέση γενικής. Ο Takamoto Katsuta είχε και σήμερα προβλήματα με το GR Yaris όμως κατάφερε να ολοκληρώσει πέμπτος.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Stephane Lefebvre με Citroen DS3 R5 ο οποίος κέρδισε παράλληλα και την κατηγορία WRC2. Έβδομος γενικής και δεύτερος στην WRC2 τερμάτισε ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2) και τρίτος ο Yoann Rossel επίσης με Citroen DS3 R5.

Ο Kalle Rovanpera που επέστρεψε χθες υπο καθεστώς Rally2, ήταν ο νικητής στην power stage κερδίζοντας πέντε βαθμούς από τον αγώνα.

Η ομάδα που έφυγε από ακόμα ένα αγώνα απογοητευμένη ήταν η M-Sport, η οποία είδε και τα τρία της αυτοκίνητα να καταλήγουν στα χαντάκια και να φεύγει από τον αγώνα χωρίς ούτε ένα βαθμό.

Το WRC μετά την άσφαλτο του Βελγίου επιστρέφει στο χώμα. Επόμενος αγώνας είναι το θρυλικό Ράλι Ακρόπολις το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Τελικά αποτελέσματα

1. Tänak 2hr 25min 38.9sec
2. Evans +5.0sec
3. Lappi +1min 41.6sec
4. Solberg +3min 28.5sec
5. Katsuta +6min 6.1sec

Βαθμολογία οδηγών

  • Kalle Rovanpera 203
  • Ott Tanak 131
  • Elfyn Evans 116
  • Thierry Neuville 106
  • Takamoto Katsuta 92

Βαθμολογία κατασκευαστών

1 TOYOTA GAZOO RACING WRT         381

2 HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM 293

3 M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM 188

4 TOYOTA GAZOO RACING WRT NG 100