Opel: Ηλεκτρικά και υβριδικά, σε πρώτο πλάνο

Η Opel σχεδιάζει να έχει οχτώ μοντέλα που θα φέρουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2021, ώστε να καταφέρει να ρίξει το μέσο όρο ρύπων και να είναι εντός των ορίων που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου PACE! το οποίο προβλέπει ότι μέχρι το 2024 το σύνολο της γκάμας θα διαθέτει τουλάχιστον μία έκδοση υβριδική ή ηλεκτρική.

Τα πρώτα μοντέλα της Opel που μπήκαν στην ηλεκτρική εποχή είναι το Corsa με την αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή, Corsa-e και το Grandland με την plug-in υβριδική έκδοση Grandland X Hybrid4. Τα επόμενα που θα ακολουθήσουν είναι το Vivaro και το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Mokka X, αλλά και τα Combo, Combo Life και Zafira. Σημαντικό ρόλο στα ηλεκτρικά πλάνα της Opel θα παίξει η αντίστοιχη έκδοση του Astra, την οποία θα δούμε όταν θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του γερμανικού μικρομεσαίου.

Η PSA, στην οποία ανήκει η Opel, σκοπεύει γενικότερα μέχρι το 2025 να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις στην πλειοψηφία των μοντέλων που διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά, οπότε θα δούμε πολλά αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα το επόμενο διάστημα.

Πηγή:motori.gr