Ένα «κτήνος» 830 ίππων ετοιμάζει η Lamborghini

Για αποκλειστική χρήση στην πίστα προορίζεται το νέο μοντέλο που ετοιμάζει η ιταλική μάρκα, το οποίο βασίζεται στην Aventador και δεν θα μπορεί να βγάλει πινακίδες για δημόσιο δρόμο.

Το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini είναι πολύ συχνά «δραστήριο» στην κατασκευή όπλων για την πίστα. Το νέο μοντέλο που ετοιμάζεται, θα έχει 830 ίππους και θα βασίζεται στην Aventador, ενώ δεν θα έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί στο δημόσιο δρόμο αφού δεν πληρεί τις προδιαγραφές ώστε να βγάλει πινακίδες. Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη και θα απευθύνεται στους «καλούς» πελάτες της μάρκας, με μόλις 40 αυτοκίνητα να βγαίνουν από το εργοστάσιο.

Λέγεται, ότι το όνομά της θα είναι SVR, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι ακόμη. Από τη «μισή» φωτογραφία που έχουμε στη διάθεσή μας, διακρίνουμε τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα και τον επιθετικό σχεδιασμό που ανταποκρίνεται πλήρως στον χαρακτήρα του.

Αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.5 λίτρων που φοράει και η Aventador, αλλά με 830 ίππους, 60 περισσότερους από την κορυφαία έκδοση δρόμου Aventador SVJ. Θα έχει ένα εξάρι σειριακό σασμάν και θα υπάρχει ειδικά ρυθμισμένο για αγωνιστική χρήση μπλοκέ διαφορικό. Περισσότερα, με την επίσημη παρουσίαση του «ειδικού» μοντέλου!

Πηγή:gazzetta.gr