Ο Neuville είναι έτοιμος να καλωσορίσει τον Tanak στη Hyundai!!

Ο Thierry Neuville ανέφερε ότι θα καλωσορίσει τον Ott Tanak στην Hyundai αφού θα αγωνίζονται μαζί. Την προηγούμενη βδομάδα η Autosport αποκάλυψε ότι ο Tanak αποφάσισε να εγκαταλείψει την Toyota και να ενταχθεί στην Hyundai, λίγο πριν κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στο WRC.

Θα αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες μαζί όπως και ο Thierry Neuville, με τους Sebastien Loeb και Dani Sordo να μοιράζονται το τρίτο i20. Παρά το γεγονός ότι ο Neuville αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα νέα σχετικά με τον Tanak, συμφωνία η οποία αναμένετε να επιβεβαιωθεί αργότερα αυτή τη βδομάδα, εντούτοις είπε ότι μόνο θετικά μπορούν να είναι τα δεδομένα στην ομάδα σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η συμφωνία η οποία θα φέρει το νέο πρωταθλητή στην Hyundai.

«Είμαι ανοικτός. Όπως σας είπα και προηγούμενος, προτιμώ να είναι ο Tanak σε ένα Hyundai παρά να είναι αντίπαλος μου με ένα Toyota», είπε ο Neuville.
«Με τις δικές του γνώσεις η Hyundai θα μπορέσει να εξελιχθεί γρηγορότερα. Με το να τον έχει στην ομάδα δείχνει το κίνητρο της Hyundai για τις επερχόμενες χρονιές. Αυτό είναι που χρειάζομαι για να κερδίζω αγώνες. Χρειάζομαι να γίνει αυτή τη συμφωνία και χρειάζομαι καλούς συνεργάτες καθώς πρέπει να υπάρχει συνεχείς ανάπτυξη».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo αρνήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει ότι συμφώνησε ο Tanak λέγοντας ότι ήταν θέμα “αν συνέβαινε αυτό” και όχι πότε, προσθέτοντας, «πρέπει να πω ότι αν όλοι πιστεύαν σε αυτό που γράψατε, τότε σημαίνει ότι η Hyundai έχει κάνει μεγάλα βήματα όσον αφορά την αξιοπιστία και αυτό με κάνει χαρούμενο».

Ο Neuville κατάφερε να κερδίσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Ισπανία όμως δεν κατάφερε να παραμείνει στη μάχη του τίτλου καθώς ο Tanak εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και τους πέντε βαθμούς της power stage, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο.

Η Hyundai εξακολουθεί να προηγείσαι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 18 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Toyota και όλα θα κριθούν στο μεγάλο φινάλε στην Αυστραλία τον ερχόμενο μήνα.

Πηγή:autosport.com