Ogier: Πρέπει να κερδίσω τους Neuville και Tanak

Ο Sebastien Ogier πιστεύει ότι το θέμα τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλήματος θα τελειώσει εάν δεν μπορέσει να νικήσει τους αντιπάλους του, Thierry Neuville και Ott Tanak στο Rally GB.

Ο πέντε φορές πρωταθλητής του WRC έχει πέσει στο τρίτο σκαλοπάτι στην κατάταξη οδηγών μετά τον αγώνα στην Τουρκία τον περασμένο μήνα, και βρίσκεται 23 βαθμούς πίσω απο τον πρωτοπόρο Neuville και 10 απο τον Tanak.

“Αν θέλω να κρατήσω την ελπίδα μου ζωντανή, πρέπει να τους νικήσω αυτό το Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο Ogier. “Στην Ισπανία και την Αυστραλία, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, αλλά αυτός είναι ένας αγώνας που μου αρέσει.

“Είναι δύσκολος με δύσκολες συνθήκες, αλλά αυτές οι συνθήκες φέρνουν και τις ευκαιρείες μαζί τους. Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω και να είμαι ακόμη καλύτερος στους τελευταίους τρείς αγώνες”.

Ο Ogier έχει κερδίσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία Rally GB και μαζί με τους Petter Solberg και Hannu Mikkola είναι οι πιο επιτυχημένοι οδηγοί του αγώνα.

Επίσης επέμεινε ότι είναι ο διεκδικητής του τίτλου με την πιο λίγη πίεση.

“Γνωρίζω ότι είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για μένα, αλλά δεν αισθάνομαι επιπλέον πίεση. Πιστεύω ότι η πίεση είναι περισσότερο στους συνδιεκδικητές μου – αγωνίζονται για το πρώτο τους πρωτάθλημα και ποτέ δεν είναι εύκολο να οδηγήσεις ή να κρατήσεις το προβάδισμα.’’

Πέρυσι ο Ogier κέρδισε τον πέμπτο τίτλο με μόλις δύο νίκες, ενώ φέτος έχει ήδη κερδίσει τρεις φορές, αλλά βρίσκεται στην χειρότερη θέση για τη μάχη του πρωταθλήματος.

“Δεν μας λείπουν οι νίκες, μας λείπει η συνέπεια και τα βάθρα που έχουμε χάσει – και υπάρχουν κάποιοι λόγοι για αυτό,’’ είπε.

“Είχαμε κάποια ατυχία, για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά αυτό είναι το ράλι. Έκανα κάποια λάθη, αλλά νομίζω ότι πλήρωσα πολλά για αυτά μου τα λάθη. Πολλές φορές στην καριέρα μου είχα την τύχη με το μέρος μου, αλλά τώρα μου λείπουν μερικά από αυτά.

“Το πρωτάθλημα είναι ακόμα δυνατό. Φυσικά, δεν είμαστε στην καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά με 90 βαθμούς ακόμα διαθέσιμους και 23 πίσω, σίγουρα δεν χάθηκε”.

Ο Ogier ελπίζει να έχει μια βελτιωμένη έκδοση κινητήρα στο Fiesta του για τον αγλωνα στη Μεγάλη Βρετανία.

Ενώ τα νέα μέρη του κινητήρα έχουν δοκιμαστεί και έχουν καταδειξεί αύξηση της ισχύος, της ροπής και της αποτελεσματικότητας, παραμένει να δούμε αν το νέο υλικό, το οποίο απαιτεί homologation, θα τοποθετηθεί έγκαιρα.