Θα συναντηθούν οι δρόμοι των Loeb και Ogier;

Η πιθανή επανένωση του εννιά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastien Loeb με τον Sebastien Ogier στην Citroen θα είναι το «Κερασάκι στην Τούρτα» σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Pierre Budar.

Την περασμένη εβδομάδα η Citroën ανακοίνωσε ότι ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ogier θα επιστρέψει στην ομάδα το 2019, οκτώ χρόνια απο την αποχώρησή του. Είναι μια κίνηση που μεγάλωσε τις πιθανότητς επανένωσης του με τον πρώην ομόσταυλο του Loeb, ο οποίος έκανε τη δική του επιστροφή στην ομάδα αγωνιζόμενος σε τρεις αγώνες την φετινή χρονιά.

Το δίδυμο είχε μια τεταμένη σχέση στην Citroën, η οποία οδήγησε τελικά στην αποχώρηση του Ogier απο την ομάδα, αλλά ο Budar αναγνώρισε ότι η ευκαιρία να επανενωθεί η τότε ομάδα, θα ήταν κάτι ξεχωριστό.

“Για εμάς, θα μπορούσε να είναι το κεράσι στην τούρτα αν μπορούμε να κάνουμε κάτι μαζί του [Loeb],’’ είπε. “Το παίρνουμε βήμα-βήμα, θα ολοκληρώσουμε πρώτα την χρονιά μας και το πρόγραμμά μας για την ομάδα και στη συνέχεια θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αργότερα [με τον Loeb] “.

Αν ο Loeb πρόκειται να παρουσιαστεί με την ομάδα της Citroën το 2019, θα ήταν ως μια περιστασιακή εμφάνιση και ο Budar τόνισε ότι η άμεση προτεραιότητά του είναι να βρει έναν δεύτερο οδηγό για να αγωνιστεί ως ομόσταυλος με τον Ogier. Ο Esapekka Lappi δεν είναι σίγουρο αν θα κάνει την κίνηση για μετακίνηση του από την Toyota.

“Οι οδηγοί της ομάδας μας για την νέα χρονιά δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι το δεύτερο αυτοκίνητο είναι ήδη στο καλύτερο επίπεδο και τότε θα δούμε. Αν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε ένα τρίτο αυτοκίνητο θα πιέσουμε για αυτό, αλλά η προτεραιότητα μας είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουμε δύο πολύ καλά αυτοκίνητα ικανά να πρωταγωνιστούν,’’ πρόσθεσε.

Ο Γάλλος αποκάλυψε επίσης ότι ο Ogier είχε δοκιμάσει το C3 πριν υπογράψει με την ομάδα.

“Είχαμε κάποια δοκιμαστικά σε χωμάτινες ειδικές. Ήταν μέρος του τρόπου να απαντήσουμε σε μερικές απορίες του Sébastien και το να κάνουμε ένα δοκιμαστικό ήταν πολύ καλύτερα από την οποιαδήποτε συζήτηση,’’ δήλωσε ο Budar.

“Είχε μερικά μικρά αιτήματα, είχαμε γρήγορες απαντήσεις και όλα τακτοποιήθηκαν αρκετά γρήγορα. Είχαμε μια αίσθηση ότι θα είναι πολύ απαιτητικος για εμάς και ελπίζω ότι του δώσαμε την αίσθηση επίσης ότι είμαστε σε θέση να απαντήσουμε αρκετά αποτελεσματικά τα αιτήματά του.”

Πηγή: wrc.com