O Phil Mills επιστρέφει στην ενεργό δράση

Ο Phil Mills, συνοδηγός Πρωταθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2003, θα επιστρέψει στην ενεργό δράση για να συμμετάσχει με τον Elfyn Evans στον αγώνα του WRC στην Κορσική το επόμενο Σαββατοκύριακο (5-8 Απριλίου).

Με τον κανονικό συνοδηγό του Evans, Daniel Barritt να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από το ατύχημα που είχαν στο προηγούμενο αγώνα του πρωταθλήματος WRC στο Μεξικό, ο 29χρονος οδηγός αναζήτησε έναν ικανό συνοδηγό για τον αντικατάστασει στο M-Sport Ford Fiesta WRC.

Ο Mills έχει τρομερή εμπειρία, έχοντας καθοδηγήσει τον Petter Solberg σε 13 νίκες στο WRC και τον παγκόσμιο τίτλο του 2003. Ο τελευταίος αγώνας στο WRC για τον 54χρονο ήταν το 2010, αλλά εξακολουθεί να έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή σε αγώνες, καθώς έχει τη δική του επιτυχημένη εταιρία ετοιμασίας ιστορικών αυτοκινήτων ράλι, Viking Motorsport, με βάση το Newtown. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Mills βοήθησε επίσης τον Evans παρασκηνιακά τα τελευταία πέντε χρόνια και έτσι ξέρει το σύστημα των pacenotes που χρησιμοποιούν.

“Αυτός είναι ένας αγώνας που πραγματικά μου αρέσει και θα προσπαθήσουμε να πάμε καλά την επόμενη εβδομάδα”, δήλωσε ο Evans. “Η ταχύτητα είναι εκεί, αλλά δεν είχα την καλύτερη αρχή για την χρονιά και αυτό είναι κάτι που είμαι αποφασισμένος να κάνω στον αγώνα της Κορσικής.

“Δεν θα είναι εύκολο χωρίς τον Dan, αλλά η φυσιοθεραπεία του έρχεται πρώτη και είναι σημαντικό να έχει το χρόνο να κάνει πλήρη ανάκαμψη για την υπόλοιπη σεζόν. Ο Phil είναι εδώι και ελπίζω ότι μπορούμε να πιέσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Phil ασφαλώς γνωρίζει πολλά πράγματα. Εκτός από τον Dan, ξέρει τα pacenotes μου καλύτερα από οποιονδήποτε και σίγουρα δεν είναι πρωτάρης στο να κερδίζει αγώνες.

“Η φετινή διαδρομή έχει πολλά νέα τμήματα, αλλά εξακολουθεί να είναι μια πρόκληση και είναι ένα από τα πράγματα που πραγματικά μου αρέσει εδώ. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία μεταξύ των ειδικών διαδρομών. Μερικές είναι εκπληκτικά ομαλές, αλλά στη συνέχεια υπάρχουν και εκείνες οι οποίες είναι συνήθως τυπικές της Κορσικής οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τα βουνά.

“Είναι όλα σχετικά με την προσαρμογή στις συνθήκες και αυτό θα ισχύει ακόμη περισσότερο για εμάς την επόμενη εβδομάδα. Θα ξεκινούμε πίσω στη σειρά εκκίνησης, η οποία δεν θα είναι ιδανική και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλο στο αυτοκίνητο. Απλώς θα πρέπει να δούμε πώς πηγαίνει και να κάνουμε ό, τι μπορούμε. Είχα κάποια καλά αποτελέσματα εδώ στο παρελθόν και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να κάνουμε φέτος. ”

Ως πρώτος καθαρά ασφάλτινος αγώνας της χρονιάς, η Κορσική θα παρουσιάσει μια ακόμη νέα πρόκληση, μετά τους τρεις πρώτους αγώνες που άνοιξαν την χρονιά. Ενώ η διαδρομή έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό και θα διεξαχθεί σε τμήματα του νησιού που δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, η πρόκληση παραμένει η ίδια. Στενοί και ορεινοί δρόμοι περιμένουν τα πληρώματα με τις διάφορες επιφάνειες ασφάλτου να δυσκολεύουν  πολύ τη διαχείριση των ελαστικών.