Το MXGP στην ΚΥΠΡΟ!!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας η Κύπρος είναι υποψήφια για να διοργανώσει αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross MXGP το 2019 ή 2020.

Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Clement Desalle, Romain Febvre και Tim Gajser είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα τρέξουν και θα απολαύσουμε για πρώτη φορά επι Κυπριακού εδάφους, καθώς το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας σε μια εντυπωσιακή κίνηση και μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις, κατάφερε να βάλει την χώρα μας στο ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ως χώρο διεξαγωγής του αγώνα την πίστα στην λίμνη, στο Παραλιμνί, στην οποία οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, ούτως ώστε να μπορέσει να περάσει την αξιολόγιση απο του παρατηρητές του αγώνα. Η ημερομηνία η οποία αναμένεται να διεξαχθεί ο αγώνας είναι η 26η Αυγούστου, αντικαθιστώντας τον αγώνα στην Uddevalla της Σουηδίας, ο οποίος δεν θα διεξαχθεί ούτε τη φετινή χρονιά, λόγω αδυναμίας της διοργάνωσης.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του πρόεδρου της ΚΟΜ (Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας) κύριου Ζαννέτου Κουμάση, μας επιβεβαίωσε την πληροφορία, αναφέροντας ότι είναι όνειρο τόσο για αυτόν όσο και για την Ομοσπονδία η διοργάνωση ενός αγώνα τέτοιου επιπέδου. Δεν θέλησε να μας δώσει περισσότερες λεπτομέριες, για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμα δεν είναι επίσημο και επιφυλάκτηκε να το κάνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Πριν την συμπερίληψη της Κύπρου στο πρωτάθλημα MXGP θα διοργανωθεί δοκιμαστικός αγώνας, στην παρουσία όλων των μεγάλων ονομάτων του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά και παρατηρητών, για να μπορέσει να δοθεί το πράσινο φως για την συμπερίληψη ή όχι της Κύπρου στο καλεντάρι.

Εμείς θα παρακολουθούμε απο κοντα όλες τις εξελήξεις για την είδηση αυτή σε συνεργασία με την ΚΟΜ και θα σας κρατάμε ενήμερους, για ότι νεότερο προκύψει.