TOYOTA GAZOO Racing: Η επόμενη πρόκληση είναι ασφάλτινη

Τους ελικοειδής ασφάλτινους δρόμους της Κορσικής έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ράλι. Ο κλασσικός αγώνας Γύρος της Κορσικής, είναι ο πρώτος καθαρά ασφάλτινος της χρονιάς. Οι οδηγοί της ομάδας Jari-Matti Latvala, Ott Tanak και Esapekka Lappi πήραν ήδη μια γεύση από την Γαλλική άσφαλτο, καθώς και οι τρείς αγωνίστηκαν στο Μόντε Κάρλο, καταλαμβάνοντας μάλιστα και δυο θέσεις στο βάθρο.

Ο Γύρος της Κορσικής διεξάγετε επίσης επι Γαλλικού εδάφους και φημίζετε για τις στενές και ελικοειδής ειδικές διαδρομές οι οποίες βρίσκονται στα βουνά του νησιού. Σε αρκετές περιπτώσεις κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν τεχνικοί βράχοι και η σκληρή επιφάνεια τις ασφάλτου σε συνδυασμό με τις μεγάλες ειδικές φθείρει πολύ τα ελαστικά.

Η βάση του αγώνα είναι στο αεροδρόμιο της Bastia, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Κορσικής. Όλα ξεκινούν την Παρασκευή με δυο περάσματα από δυο ειδικές, όπου μεταξύ αυτών είναι και η La Porta-Valle di Rostimo, η οποία είναι μήκους 49.03 km. Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο περάσματα απο τρείς ειδικές, οι οποίες είναι στη βόρεια πλευρά της Κορσικής και είναι μήκους 136.9 km. Την τελευταία μέρα η δράση μεταφέρετε στην πρωτεύουσα της Κορσικής Ajaccio, η οποία είναι στο δυτικό μέρος, όπου τα πληρώματα θα διέλθουν από την τεράστια ειδική Vero-Sarrola-Carcoopino, η οποία είναι η μεγαλύτερη του αγώνα και είναι μήκους 55.17 km και την Pénitencier de Coti-Chiavari  η οποία αποτελεί και την power stage του αγώνα.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen είπε: «Νομίζω η Κορσική θα είναι καλός αγώνας για εμάς. Το αυτοκίνητο δουλεύει πολύ καλά στην άσφαλτο και αυτό το διαπιστώσαμε από τι δοκιμές που κάναμε τις προηγούμενες μέρες. Ο δοκιμαστής οδηγός μας Juho Hanninen δούλεψε πολύ στην ανάρτηση και έκανε πολύ καλή δουλειά στο αυτοκίνητο. Νομίζω οι Jari-Matti, Ott και Esapekka έχουν πολύ καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο και όλοι στην ομάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι και πεπεισμένοι ότι όλα θα πάνε καλά.»

Από την πλευρά του ο Jari-Matti Latvala είπε: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Κορσική καθώς κέρδισα τον αγώνα το 2015. Είναι απο τους ασφάλτινους αγώνες που μου αρέσουν και υπάρχει λόγος που το αποκαλούν το ράλι των 10000 στροφών. Αν τυχών και βρεις ευθεία η οποία είναι περισσότερο από 100 μέτρα τότε σημαίνει ότι είσαι σε λάθος νησί. Δεν μπορείς να κλείνεσαι πολύ στις στροφές και γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει πολύ χώμα στο δρόμο. Αυτό κάνει τον αγώνα απολαυστικό και σου επιτρέπει να συγκεντρωθείς στις στροφές και στις γραμμές. Κάναμε πολύ καλές δοκιμές πριν από τον αγώνα και αισθάνομαι πολύ καλά στο αυτοκίνητο. Όλες οι ομάδες θα είναι γρήγορες στην Κορσική και ελπίζω να μπορέσουμε να παλέψουμε για το βάθρο.»

Ο Ott Tanak με τη σειρά του δήλωσε. «Είμασταν ανταγωνιστικοί σε όλες τις επιφάνειες μέχρι στιγμής στη σεζόν και η ομάδα συνεχίζει τη σκληρή δουλειά για να έχουμε επίσης και αξιοπιστία. Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε να μειώνουμε τη διαφορά από τους αντιπάλους μας. Πέρυσι είχα αρκετά καλή αίσθηση στην Κορσική και θέλω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα αυτή τη φορά. Οι συνθήκες στο Μόντε Κάρλο ήταν δύσκολες και δεν μπόρεσα να αποδώσω τα μέγιστα. Στις δοκιμές που κάναμε πριν από αυτό τον αγώνα έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα που θα κινηθώ, καθώς νοιώθω καλύτερα μέσα στο αυτοκίνητο.»

Το Toyota Yaris έφτασε κοντά στον τερματισμό στο βάθρο στον αγώνα της Κορσικής πέρυσι, όταν ο Jari-Matti Latvala τερμάτισε τέταρτος μετά από συναρπαστικές μάχες. Κέρδισε την power stage, ανεβαίνοντας τέταρτος με διαφορά μόλις 0.1 δευτερόλεπτα.