O Meeke εκτός Citroen για το υπόλοιπο της χρονιάς

Ο Kris Meeke θα μείνει εκτός της εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της χρονιάς, μετά το μεγάλο ατύχημα στο Vodafone Rally De Portugal την περασμένη εβδομάδα.

Ο Kris Meeke και ο συνοδηγός του Paul Nagle δεν θα ξεκινήσουν στο Rally Italia Sardegna τον επόμενο μήνα ούτε σε κάποιον από τους υπόλοιπους αγώνες WRC της φετινής χρονιάς λόγο “υπερβολικά υψηλού αριθμού ατυχημάτων”, ανακοίνωσε ο Γάλλος κατασκευαστής αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Pierre Budar, δήλωσε ότι η απόφαση της αποχής Meeke απο τους αγώνες, βασίστηκε σε λόγους ασφαλείας.

“Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για να πάρουμε, επειδή επηρεάζει έναν οδηγό και έναν συνοδηγό, αλλά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε θέματα ασφάλειας που εμπίπτουν στις δικές μου ανησυχίες ως επικεφαλή της ομάδας. Ως εκ τούτου, επιλέξαμε να λάβουμε αυτήν την απόφαση ως προληπτικό μέτρο “, δήλωσε.

Η δήλωση της Citroën Racing ανάφερε: “Λόγω του υπερβολικά υψηλού αριθμού ατυχημάτων, ορισμένα από τα οποία ήταν ιδιαίτερα σοβαρα και θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες όσον αφορά την ασφάλεια του πληρώματος και δεδομένου ότι οι σχετικοί κίνδυνοι ήταν αδικαιολόγητοι από τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Citroën Racing WRT αποφάσισε να τερματίσει τη συμμετοχή των Kris Meeke και Paul Nagle στο 2018 WRC. ”

Οι Craig Breen και Mads Østberg θα οδηγήσουν αυτοκίνητα C3 στην Ιταλία και η Citroën δήλωσε ότι θα επιβεβαιώσει σύντομα τη σύνθεση της ομάδας για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ειρωνεία μπορεί να χαρακτηριστεί η δημοσίευση του Meeke στα κοινωνικά μέσα λίγο πριν από την ανακοίνωση της Citroen, όπου ο ίδιος ανέμενε τον αγώνας της Ιταλίας γράφοντας στο Facebook, ’’Η Πορτογαλία τελείωσε τώρα και ήδη προσβλέπουμε για τη Σαρδηνία μέσα σε λίγες εβδομάδες “.

“Η θέση εκκίνησης θα πρέπει να μας βοηθήσει για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και ξέρω ότι η ομάδα θα μπορέσει να δοκιμάσει μερικές ακόμα ιδέες για τη ρύθμιση, έχοντας μάθει περισσότερα για το αυτοκίνητο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Θα είναι καλό να εφαρμόσουμε αυτές τις αλλαγές και βελτιώσεις και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε νέα ώθηση στη σεζόν μας ξανά καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι. ”