BMW: Έτοιμη προς παρουσίαση η νέα Σειρά 8

Η BMW μας είχε προετοιμάσει εδώ και καιρό για τη Σειρά 8 μέσα από την παρουσίαση πρωτοτύπων καθώς και αποσπασματικών φωτογραφιών που μας έδειχναν μικρά μόνο κομμάτια του αυτοκινήτου.

Πλέον, όμως, έφτασε η ώρα να δούμε ολοκληρωμένο το αυτοκίνητο αφού η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα το παρουσιάσει στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα του Λε Μαν.

Η BMW επέλεξε τον ξακουστό αγώνα αντοχής για να παρουσιάσει το μεγαλύτερο από τα μοντέλα της επειδή φέτος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά το 2011 που ήταν η τελευταία της χρονιά στον αγώνα. Το αυτοκίνητο με το οποίο θα τρέξουν οι Γερμανοί είναι η M8 GTE.

Η νέα Σειρά 8 θα παρουσιαστεί με coupe αμάξωμα στην έκδοση M850i xDrive η οποία θα παίρνει κίνηση από V8 Κινητήρα 4.4 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και έξυπνο σύστημα τετρακίνησης το οποίο περιλαμβάνει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η νέα ναυαρχίδα των Βαυαρών θα φέρει πολλές τεχνολογίες όπως είναι η ενεργή τετραδιεύθυνση, οι νέας γενιάς ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών.

Η BMW δηλώνει ότι επέλεξε τον αγώνα του Λε Μαν για να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο επειδή βασικά του χαρακτηριστικά είναι το πάθος, η δυναμική και η ικανότητα να διανύεις με σταθερότητα μεγάλες αποστάσεις, κάτι που χαρακτηρίζει και τη νέα Σειρά 8.