Aston Martin: Τι ετοιμάζουν οι Βρετανοί;

Η Aston Martin υπό την καθοδήγηση του Άντυ Πάλμερ γνωρίζει μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της και αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα όσο και στα μοντέλα τα οποία γίνονται όλο και περισσότερα και όλα και καλύτερα.

Φυσικά στην κορυφή των μοντέλων της στέκεται επάξια η Valkyrieη οποία στοχεύει στο να είναι πιο γρήγορη ακόμα και από μονοθέσιο της Formula1. Η δημιουργία της Valkyrie μπορεί να αποτελεί πολύ σπουδαίο επίτευγμα για τους Βρετανούς όμως δημιουργεί ένα κενό στην γκάμα τους καθώς το επόμενο μοντέλο σε ισχύ είναι η DBS Superleggera που δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα.

Γι’ αυτό το σκοπό η Aston Martin σχεδιάζει τη δημιουργία ενός κεντρομήχανου μοντέλου ώστε να καλύψει αυτό το κενό όμως ακόμα δεν έχουμε κάποια ένδειξη σχετικά με την εμφάνισή του έτσι ο ανεξάρτητος σχεδιαστής, Ρέιν Πρισκ, είπε να δώσει κάποιες ιδέες στο σχεδιαστικό τμήμα των Βρετανών.

Ο Πρισκ αντί να προσανατολιστεί προς την υιοθέτηση της εμφάνισης της Valkyurie αλλά σε μικρότερη κλίμακα, προτίμησε να χρησιμοποιήσει σχεδιαστικά πρότυπα που συναντάμε σε μοντέλα της μάρκας όπως είναι η DB11 και η Vantage τα οποία προσάρμοσε, όμως, στο στιλ ενός κεντρομήχανου μοντέλου.

Προς το παρόν δεν ξέρουμε αν για τον κινητήρα θα χρησιμοποιηθεί κάποιο V8 ή V12 σύνολο από αυτά που αγοράζει η Aston Martin από την AMG ή αν θα ακολουθηθεί άλλος δρόμος έγινε για την περίπτωση της Valkyrie που υπήρξε συνεργασία με την Cosworth. Σε κάθε περίπτωση, αν το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με αυτό που βλέπουμε θα είναι ένα πάρα πολύ όμορφο αυτοκίνητο.