O φετινός αγώνας θα είναι ο καλύτερος και εντυπωσιακότερος όλων των εποχών

Μοναδικές συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρει το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2016.

Ο εξαιρετικός σχεδιασμός των διαδρομών, η πλειάδα αξιόλογων πληρωμάτων στη λίστα συμμετοχών του και οι καινοτομίες που παρουσιάζει αποτελούν τη μαγική συνταγή για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που έγινε σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στη Λευκωσία, οι διοργανωτές έδωσαν όλες τις πληροφορίες για τον Εθνικό μας αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Παρών στη Διάσκεψη ήταν και ο κύριος Jean-Baptiste Ley, κορυφαίο στέλεχος στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

cnp-press-c-19

Όπως είναι ήδη γνωστό το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Πρόκειται για το δέκατο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,  τον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και τον τέταρτο γύρο του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι. Κάτι που το καθιστά το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά ταυτόχρονα σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA.

Δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 822.47 χιλιομέτρων θα απαρτίζουν το φετινό αγώνα ενώ τα 214,17 αγωνιστικά χιλιόμετρα θα είναι μεικτής επιφάνειας (χώμα/άσφαλτος). Τα ‘highlights’ της φετινής διοργάνωσης αφορούν πρώτιστα τις τελετές εκκίνησης και τερματισμού που επιστρέφουν μετά από χρόνια στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Μετά από χρόνια, επιστρέφουν επίσης και οι νυχτερινές ειδικές διαδρομές ενώ το Σάββατο η Λευκωσία θα φιλοξενήσει και πάλι την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage. Τέλος, την Κυριακή τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα στην Love Cyprus Golden Stage η οποία θα αποτελείται από τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα.poster-2016

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κ. Ανδρέας Στυλιανού, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στη διαχρονική υποστήριξη της εταιρίας προς τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου αλλά και στη σημαντικότητα του αγώνα. Συγκεκριμένα δήλωσε. «Το Ράλι Κύπρου είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός. Ένας απαιτητικός και θεαματικός αγώνας που συγκινεί όσους το παρακολουθούν.  Αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα θα μεταφέρει εικόνες από την Κύπρο μας σε όλο τον κόσμο.  Στη CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ θεωρούμε καθήκον μας να στηρίζουμε εκδηλώσεις που προβάλουν την πατρίδα μας.  Στο πλαίσιο του φετινού αγώνα, η Εταιρεία μας, θα αναπτύξει μια σειρά υποστηρικτικών δράσεων για την ευρύτερη ανάδειξη και προβολή του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Οδική Ασφάλεια». Παράλληλα αναφέρθηκε και στην Υπερειδική Διαδρομή της οποίας χορηγός είναι και πάλι η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου κ. Αντώνης Μιχαηλίδης τόνισε ότι «το φετινό Ράλι δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί με τη μορφή και τον χαρακτήρα που όλοι θέλαμε αν δεν είχαμε την κατανόηση και αρωγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και του ΕΒΕ Λεμεσού». Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε τόσο προς την Αστυνομία για την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα όσο και στον Πρόεδρο του ΕΒΕ Λεμεσού κ. Κώστα Γαλαταριώτη, το ενδιαφέρον του οποίου ήταν πέρα από συγκινητικό.

Τελειώνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το φετινό CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος θα είναι το καλύτερο και εντυπωσιακότερο όλων των εποχών καλώντας όλους να επιδείξουν τον καλύτερο τους εαυτό από κάθε πόστο.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά στις 10 το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου με την κατατακτήρια ειδική διαδρομή στην περιοχή του Αγίου Σωζόμενου στην Λευκωσία.  Στην διαδρομή αυτή θα συμμετέχουν οι οδηγοί προτεραιότητας του ERC, ενώ μετά το τέλος της θα γίνει η διαδικασία επιλογής της θέσης εκκίνησης, ανάλογα με την κατάταξη τους στην qualifying stage. Θα ακολουθήσει στο Συνεδριακό Κέντρο  η πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη του αγώνα με τη συμμετοχή των τριών πρώτων οδηγών καθώς και του πρώτου κυπριακού πληρώματος που θα εκκινήσει στον αγώνα.

cnp-press-c-30

Το πρόγραμμα της Παρασκευής δεν εξαντλείται με την κατατακτήρια ειδική και την τελετή εκκίνησης στη Λεμεσό. Τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές πριν επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία στο χώρο του σέρβις το οποίο βρίσκεται στο χώρο δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας στην Λευκωσία. Το δεύτερο σκέλος του αγώνα ξεκινά νωρίς το πρωί του Σαββάτου με οκτώ ειδικές διαδρομές από τις οποίες οι τρεις θα είναι επαναλαμβανόμενες. Η όγδοη και τελευταία ειδική της ημέρας δεν θα είναι άλλη από την CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Υπερειδική Διαδρομή η οποία θα ξεκινήσει στις 16:16 το απόγευμα και θα περάσει μέσα από τους δρόμους της Λευκωσίας. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα επιστρέψουν πίσω στο service park για διανυκτέρευση. Ο αγώνας την Κυριακή αρχίζει στις 08:20 το πρωί, με τα εναπομείναντα πληρώματα να έχουν να καλύψουν ξανά τις δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές της Παρασκευής για να φτάσουν αισίως στις δύο τελευταίες διαδρομές που αποτελούν τις Love Cyprus Golden Stage. Στις διαδρομές αυτές οι χρόνοι των πληρωμάτων θα προστεθούν και οι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα αξίας 60 χιλιάδων ευρώ. Οι δύο Love Cyprus Golden Stage θα φέρουν τα πληρώματα στη ράμπα του τερματισμού, και πάλι στο μόλο Λεμεσού στις 15:00 όπου θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη τους με το χρόνο.

H Αλυτάρχης κ. Νάγια Κοντοπούλου αναφέρθηκε εκτεταμένα τόσο στη διοργάνωση και τη διαδρομή όσο και στο μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα μηνύματα που θέλει να περάσει στο κοινό ο φετινός αγώνας. «Πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης θέλουμε να είναι ο άνθρωπος και ειδικότερα οι νέοι. Θα επιδιώξουμε μέσα από τον αγώνα να περάσουμε, πέρα από τα σημαντικά μηνύματα για την οδική ασφάλεια, ταυτόχρονα και μηνύματα ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση που μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στα όνειρα τους. Χαιρόμαστε που δίπλα μας σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια έχουμε εξαιρετικούς συνεργάτες όπως τον ΚΕΝΘΕΑ, μια οργάνωση που το έργο της στο συγκεκριμένο τομέα είναι πολυσχιδές και αξιοζήλευτο». Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου όπου μια μεγάλη ομάδα από φοιτητές είχαν και θα έχουν την ευκαιρία να στελεχώσουν σημαντικά πόστα στη διοργάνωση του αγώνα. Τέλος, κάλεσε το κοινό να συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Αστυνομίας και των marshals αφού πρώτιστο μέλημα όλων είναι ένας ασφαλισμένος αγώνας.

Το ότι ο αγώνας μας προσμετρά και φέτος σε δύο διεθνή πρωταθλήματα της FIA, αυτό μας χαρίζει ένα μίγμα συμμετοχών. Αξιόλογοι Ευρωπαίοι οδηγοί θα αναμετρηθούν με οδηγούς από τη Μέση Ανατολή αλλά και οδηγούς του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος για μια θέση στο βάθρο. Στη λίστα των συμμετοχών συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως του δευτεραθλητή του ERC Alexey Lukyanuk και του τριταθλητή Ralf Sirmacis. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο φετινό αγώνα λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος η Castrol Ford Team Turkey με πέντε συνολικά πληρώματα καθώς και η Team Greece με τον γνωστό Έλληνα οδηγό Λάμπρο Αθανασσούλα. H φετινή λίστα συμπληρώνεται από 43 Κυπριακά πληρώματα

cnp-press-c-29

Prepare for the best and most impressive Cyprus Rally of all time

 

The CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016 is gearing up to excite fans with an incredible show. The splendid combination of the stages, the rich number of crews taking part and the innovations at hand make up the magic recipe that will be enjoyed by motorsports fans.

At the Press Conference held today, Tuesday 27th of October at the Central Offices of CNP ASFALISTIKI in Nicosia, the organizer presented all the details regarding our National rally that will take place in Nicosia from the 7th until the 9th of October. Present at the Press Conference was mr Jean-Baptiste Ley, executive member of the European Rally Championship organization.

As is already known, the CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016 will host the tenth round of the European Rally Championship, and at the same time the fifth round of the Middle-East Rally Championship. Once again, this makes the Cyprus Rally as the only rally in the world which hosts two regional championship rounds of the FIA. Of course, at the same time the rally will also be the fourth Cyprus Rallying Championship round.

Fourteen Special Stages with a total length of 822.47 will make up the CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016, 214,17 of which will be competitive kilometers on mixed surface (dirt/asphalt).  The main highlights of this year start with the Ceremonial Start and Finish which sees them return to the beachfront of Limassol, just next to the Mediterranean. Also, after many years, this year’s rally will once again have Special Stages running during the night while on Saturday, the heart of Nicosia will host the CNP ASFALISTIKI Super Special Stage. Finally on Sunday, the crews will have the chance to compete for financial prizes at the Love Cyprus Golden Stage, which will be consisted of the two last Special Stages of the rally.

In a brief welcome speech, the General Director of CNP ASFALISTIKI, Mr. Andreas Stylianou, mentioned the long-standing support of the company towards the Cyprus Automobile Association but also the importance of the rally. Specifically he stated “The Cyprus Rally is a well-established event. A demanding and spectacular rally that excites all those who watch it. It is expected that the rally will attract a significant amount of travelers to our island. At the same time, images of Cyprus will be broadcast world-wide. Here at CNP ASFALISTIKI we consider it our duty to support such events, which help promote our country. During this year’s event, our Company will work closely with the organizers in order to develop a series of supportive actions in order to promote the event on a broad spectrum, with a great emphasis on Road Safety”. Moreover he also spoke about the Super Special Stage which will also be sponsored by CNP ASFALISTIKI once more.
The President of the Cyprus Automobile Association, Mr. Antonis Michaelides, took to the stand next. He said, “This year’s rally would not have the character or structure that we all wished for if it weren’t for the understanding and help of the President of Cyprus, CNP ASFALISTIKI and the Limassol Chamber of Commerce and Industry”. He also extended gratitude towards the Cyprus Police for their immeasurable support towards the Rally but also towards the President of the Limassol Chamber of Commerce and Industry, Mr. Costas Galatariotis whose interest he described as “beyond moving”. In his closing statement he expressed with certainty that this year’s CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally will be the best and most impressive one of all time, calling everyone involved to perform at their utmost, no matter their post.

The action will begin at 10 in the morning of Friday, the 7th of October, with the Qualifying Stage in Agios Sozomenos, Nicosia.  In this stage, drivers will ERC priority will take part and after they are done the starting position selection process will take place. Here there drivers will pick their starting position, depending on how fast they were on the Qualifying Stage. Then the first Press Conference will follow with the three fastest drivers of the Qualifying stage but also the fastest Cypriot crew. The starting selection procedure and the press conference will be hosted at the headquarters in the Conference Center.

cnp-press-c-20

The Friday program does not stop with the Qualifying Stage or the Ceremonial Start in Limassol. The crews will need to cover two night special stages before they return to Nicosia and the Service park which will be situated right next to the Police Headquarters in the capital. The second part of the rally starts early on Saturday, with a total of eight stages, three of which will be repeated. The eighth and final stage is none other than the CNP ASFALISTIKI Super Special Stage which is set to begin at 16:16 and will see the cars drive through the streets of Nicosia. The crews will then return to the Service Park for the night. The rally begins at 08:20 on Sunday, with the remaining crews having to cover the Friday night stages again before tackling the final two stages of the rally which make up the Love Cyprus Golden Stage. The total time of the crews through these stages will be added in order to determine the winners, who will receive financial prizes which amount to a total of 60 thousand euro. This prize is a kind gift from the Cyprus Tourism Organization and crews from the European Rally Championship, the Middle-East Rally Championship and the Cypriot Championship can all compete for them.  After the two Love Cyprus Golden Stage, the crews will head to the finishing ramp, once again at the beachfront in Limassol at 15:00, to conclude their three-day battle against time.

Clerk of the Course, Ms. Nayia Kontopoullou, had underlined the organization, the course itself but also the great number of participations. She specifically stood on the messages that our Rally wishes to convey this year: “Our wish for this year’s rally is for the human being to star, specifically the youth. We strive through our rally to convey messages against any addictions which stand as roadblock between them and their dreams but also messages of road safety. We are also pleased to announced the collaboration of the rally with ‘ΚΕΝΘΕΑ’ (a non-governmental, non-profit organization of volunteers who help people fight addictions), whose quest is both diverse and admirable”. Moreover, Ms. Kontopoullou also mentioned the involvement of the European University and many of its students that filled a lot of important posts during the organizing of the rally. Finally, she called all spectators to listen carefully to the Police Officers and Marshals for a safe and enjoyable rally.

The fact that our rally will host two national championships of the FIA, offers us a plethora of participating crews. Highly esteemed European crews will square off against crews from the Middle-East and Cyprus for a spot on the podium. On the entry list one can see big names, like Alexey Lukyanuk who is second in the ERC standings, and third-placed Ralf Sirmacis. It should be noted that this year will mark the first participation of the Castrol Ford Team Turkey with a total of five crews as well as Team Greece with their star driver Lambros Athanasoullas. The entry list will also include 43 Cypriot crews!