Η Τουρκία στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής το 2017

Ο αντιπρόεδρος της FIA Nasser Bin Khalifa Al Attiya καλωσόρισε την ένταξη της Τουρκίας στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής το 2017. Στις πρώτες του δηλώσεις σχετικά με το θέμα είπε: Καταρχήν να ευχαριστήσω την Τουρκική ομοσπονδία αυτοκινήτου για την πρωτοβουλία που πήρε για να ενταχθεί στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής και ελπίζω αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον. Η ένταξη της Τουρκίας στο θεσμό θα ενισχύσει και θα δυναμώσει το πρωτάθλημα καθώς οι τούρκοι οδηγοί έχουν πολύ καλές εμπειρίες από αγώνες ράλι και σε συνδυασμό με την ελίτ του Μεσανατολικού πρωταθλήματος θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του πρωταθλήματος τόσο τεχνικά όσο και διοικητικά.  

Τόνισε επίσης ότι η παρουσία της Τουρκίας στην ατζέντα του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής για πρώτη φορά στα χρονικά αναμένετε να σημειώσει μεγάλη επιτυχία στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Θα συνεχίσω να ακολουθώ αυτή την προσέγγιση και θα επιδιώξω περισσότερα αθλητικά γεγονότα υπό την FIA καθώς ειδικά στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής υπάρχουν πολλές προοπτικές ούτως ώστε να προσελκύσουν την προσοχή των ενδιαφερόμενων μερών και χορηγών του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μέση Ανατολή.Ο Al Attiyah ο οποίος εκτός από αντιπρόεδρος της FIA είναι παράλληλα και αναπληρωτής πρόεδρος της FIM (παγκόσμια ομοσπονδία μοτοσυκλέτας), τη Δευτέρα είχε συνάντηση με μέλη του συμβουλίου της FIM στη Γενεύη και εξήρε τις θετικές προσπάθειες που επιτεύχθηκαν στη συνάντηση καθώς τον διαβεβαίωσαν ότι γίνετε σκληρή δουλειά για να έχει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός καλύτερο μέλλον σε όλο τον κόσμο. Επίσης μετέβει και στο Παρίσι όπου συμμετείχε στη γενική συνέλευση της FIA και μετέπειτα θα παραστεί και σε άλλες συναντήσεις επιτροπών οι οποίες είναι υπο την FIA.

Τέλος ο κύριος Al Attiyah εξήρε το σημαντικό ρόλο που παίζει ο πρόεδρος της FIA Jean Todt στην προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.