Nicosia Rally – Μέρα 1η: Άνετα μπροστά οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου πήρε εκκίνηση σήμερα από το Press Cafe στον Στρόβολο, με εναρκτήριο αγώνα το Nicosia Rally.

Από τις 20 συμμετοχές πήραν εκκίνηση 12 πληρώματα και ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα 8. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλάμβανε τις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές Δορυφορικός και Λεύκαρα και τα πληρώματα αντιμετώπισαν ανάμεικτες καιρικές συνθήκες αφού το πρώτο πέρασμα ήταν στεγνό και το δεύτερο βρεγμένο, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την προσπάθεια τους.

Στο αγωνιστικό μέρος οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβάλουν το ρυθμό τους με το VW POLO GTI R5 και με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες διαδρομές να φιγουράρουν πρώτοι στην γενικής κατάταξη.

Με πλεονέκτημα 1 λεπτό και 47 δευτερόλεπτα, αναμφίβολα είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη, καθώς μόνο με ατυχία μπορούν να χάσουν αυτό το προβάδισμα.

Οι Γιάγκου/Νικολάου (Hyundai i20 R5) ήταν σε μάχη με τους Ζήνωνος/Χριστοφή (Citroen DS3 R5). Στην πρώτη ειδική διαδρομή έμειναν 10 δευτερόλεπτα πίσω από τους αντιπάλους τους και αντεπιτέθηκαν στα Λεύκαρα μειώνοντας κατά 2 δευτερόλεπτα την μεταξύ τους διαφορά.

Το δεύτερο πέρασμα από τον Δορυφορικό κρίνει κατά μεγάλο βαθμό την δεύτερη θέση αφού οι Ζήνωνος/Χριστοφή είχαν έξοδο και αποχώρησαν και έτσι οι Γιάγκου/Νικολάου έμειναν μόνοι δεύτεροι χωρίς να απειλούν και να απειλούνται.

Οι Μανώλη/Χρυσοστόμου με το Peugeot 208 R2 ήταν οι ταχύτεροι δικίνητοι ενώ παράλληλα έκλεισαν την πρώτη μέρα στην τρίτη θέση γενικής όμως μια προάφιξη στο service park τους επέφερε ποινή τριών λεπτών με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσουν στην τέταρτη θέση.

Μετά και από αυτή τη εξέλιξη οι Νέστωρος/Καλλής (Mitsubishi Lancer Evo X) πέρασαν τρίτοι γενικής, ενώ παράλληλα προηγούνται στην RC2.

Όντας το μοναδικό πλήρωμα που τρέχει στην κατηγορία RC5, οι Σκορδής/Χρυσάνθου (Ford Fiesta), πλασαρίστηκαν στην πέμπτη θέση ακολουθούμενοι από τους Κωνσταντίνο & Στέλιο Ζάκο (Honda Civic), οι οποίοι προηγούνται παράλληλα στην RCS1.

Στην έβδομη θέση είναι οι Γιάγκου/Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo IX), οι οποίοι είναι δεύτεροι στην RC2, ενώ στην πρώτη τους συμμετοχή με το Honda Civic EP3, οι Κυριάκου/Ζουππουρής είναι στην όγδοοι γενικής και δεύτεροι στην RCS1.

Οι Χριστοδούλου/Ππάης (Mitsubishi Lancer Evo VI) είναι  ένατοι και πρώτοι στην RCS2.

Την πρώτη μέρα πέραν από τους Ζήνωνος/Χριστοφή εγκατέλειψαν επίσης και οι Λαός/Στυλιανού και Προδρόμου/Νέστωρος.

Το Nicosia Rally συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με την διεξαγωγή των επαναλαμβανόμενων ειδικών Κοτσιάτης και Λυθροδόντας. Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στο Press Café στις 15:30.

Itinerary-Nicosia-Rally-2024-V4-13Feb2024