NASCAR WHELEN EURO SERIES 2022 – BRANDS HATCH: Pole και 2η θέση στον πρώτο αγώνα για τον Τζιωρτζή

Στην Μεγάλη Βρετανία και στην πίστα Brands Hatch διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας για το πρωτάθλημα NASCAR WHELEN EURO SERIES, αγώνα στον οποίο αγωνίστηκε και ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής.

Ο Τζιωρτζής πίσω από το τιμόνι της Chevrolet Camaro, της κοινοπραξίας Academy Motorsports / Alex Caffi Motorsports, άρχισε δυναμικά τη μέρα καθώς ήταν ο ταχύτερος στα προκριματικά που προηγήθηκαν του πρώτου αγώνα, κατακτώντας έτσι την pole position.

Στον πρώτο αγώνα που ξεκίνησε στις 18:35 ώρα Κύπρου, ο Τζιωρτζής έκανε εκπληκτική εκκίνηση και γρήγορα άνοιξε απόσταση ασφαλείας, όμως στα μισά της κούρσας μετά από την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας οι αποστάσεις μηδενίστηκαν και όλα ξεκίνησαν από την αρχή.

Ο Τζιωρτζής με την επανεκκίνηση του αγώνα διατήρησε την πρώτη θέση ελέγχοντας τον ρυθμό όμως ο αγώνας έμελλε να διακοπεί ξανά με δεύτερη εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας καθώς έπρεπε να απομακρυνθεί αυτοκίνητο που είχε έξοδο παραμένοντας σε επικίνδυνη θέση.

Με δυο γύρους να απομένουν, ο Alberto Naska που είχε εκκινήσει από την τρίτη θέση κατάφερε να περάσει τον Τζιωρτζή και να πάρει τη νίκη.

Στα θετικά για τον αυριανό αγώνα είναι το γεγονός ότι ο Τζιωρτζής είχε τον καλύτερο χρόνο στον αγώνα και θα ξεκινήσει και πάλι από την pole position και ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα τον δούμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.