NASCAR WHELEN EURO SERIES 2022 – BRANDS HATCH – 2ος Αγώνας: Ακόμα ένα βάθρο για τον Τζιωρτζή

Με ακόμα ένα τερματισμό στο βάθρο ολοκλήρωσε το Σαββατοκύριακο στην πίστα Brands Hatch στην Αγγλία ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής.

Για ακόμα μια φορά ο συμπατριώτης μας ξεκίνησε από την pole position και οδήγησε τον αγώνα μέχρι και το δέκατο γύρο. Κάπου εκεί το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνιση του μετά από έξοδο αγωνιστικού.

Στην επανεκκίνηση ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Alberto Naska κατάφερε από την εξωτερική να περάσει τον Τζιωρτζή και να οδηγήσει τον αγώνα. Λίγο πριν το τέλος ακόμα ένα αυτοκίνητο ασφαλείας διέκοψε τον αγώνα για να μετακινηθεί αυτοκίνητο που έμεινε στην αμμοπαγίδα.  

Με αυτή την εξέλιξη οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι συμπλήρωσαν τους 31 γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και έτι δόθηκε παράταση δυο γύρων.

Εκεί ο Liam Hezemans από την τρίτη θέση έκανε το κόλπο γκρόσο καθώς πέρασε αρχικά τον Τζιωρτζή και μετά τον Naska με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη. Δεύτερος τερμάτισε τελικά ο Naska και τρίτος ο Τζιωρτζής, ο οποίος φεύγει από την Αγγλία με δυο βάθρα στις αποσκευές του.

Επόμενος σταθμός του Βλαδίμηρου Τζιωρτή για το πρωτάθλημα NASCAR Whelen Euro Series – EuroNASCAR 2 είναι στην πίστα Autodromo di Vallellunga στην Ιταλία το διήμερο 9-10 Ιουλίου.