Orlen 78th Rally Poland: Πρώτη νίκη στο ERC για τον Miko Marczyk

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλλυ συνεχίστηκε στην Πολωνία με το Orlen 78th Rally Poland, όπου μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Miko Marczyk.

O Πολωνός στο τιμόνι του Škoda Fabia Rally2 Evo ήταν σε μεγάλη μάχη το Σάββατο με τον Nil Solans (Hyundai i20 N Rally2) και οι δυο τερμάτιζαν στις ειδικές με διαφορά δέκατων του δευτερολέπτου.

Ο Solans από την πρώτη θέση κρατούσε πίσω του τον Marczyk, όμως ένα σπασμένο τιμόνι και έξοδος στην έβδομη ειδική τον ανάγκασε να αποχωρίσει από τον αγώνα.

Από κει και πέρα ο Marczyk πήρε τα ηνία κλείνοντας την πρώτη μέρα με πλεονέκτημα 20 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Kristensson (Hyundai i20 R5). Την Κυριακή απλά έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα σε ειδικές που γνωρίζει πολύ καλά, κερδίζοντας έτσι στην έδρα του ενώ παράλληλα πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε αγώνα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Kristensson και Torn (Ford Fiesta Rally2) κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον στον αγώνα την Κυριακή καθώς ήταν οι δυο που διεκδίκησαν τη δεύτερη θέση, ενώ στη μάχη ενεπλάκη και ο Llarena (Skoda Fabia Rally2 Evo).

Ο Σουηδός με δυο κερδισμένες ειδικές άνοιξε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του εξασφαλίζοντας στο τέλος τη δεύτερη θέση γενικής.

Ο Ken Torn που εναλλασόταν από την αρχή του αγώνα συνεχώς  στην τρίτη θέση με τον Llarena, κατάφερε να αντιδράσει σωστά, στη δέκατη ειδική ξαναπέρασε τρίτος . Όντας ταχύτερος από τον Ισπανό, έμεινε τελικά τρίτος με διαφορά 16.6 δευτερολέπτων από τον αντίπαλο του.

Παρά το γεγονός ότι ο Llarena δεν ανέβηκε στο βάθρο, εντούτοις με την τέταρτη θέση είναι επικεφαλής στην βαθμολογία με 89 βαθμούς έναντι 65 του Solans και αυτό σίγουρα τον αφήνει ικανοποιημένο.

Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε ο Simone Tempestini (Skoda Fabia Rally2 Evo), με τον τοπικό οδηγό Grzegorz Gzryb (Skoda Fabia Rally2 Evo) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.