MXGP 2022: Πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Tim Gajser

Μπαίνοντας στην ελίτ του αθλήματος, ο Tim Gajser της Team HRC κέρδισε το πέμπτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross – το τέταρτο στην κορυφαία κατηγορία MXGP – μετά από μια επιβλητική αγωνιστική σεζόν το 2022. Ο Gajser κρατούσε την κόκκινη πλάκα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας από την αρχή, κερδίζοντας τους έξι από τους πρώτους επτά γύρους, συμπεριλαμβανομένων τριών διπλών νικών σε σκέλη. Οι συνεχόμενες νίκες στη Γερμανία και την Ινδονησία αύξησαν στη συνέχεια τη διαφορά των πόντων του ξεπερνώντας τους 100 και από εκεί και πέρα, το θέμα ήταν ποιος γύρος θα σφράγιζε αυτή την ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος, η οποία ήρθε στο δεύτερο σκέλος του GP της Φινλανδίας, με δύο αγώνες να απομένουν ακόμα στο πρωτάθλημα.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής είπε μετά του τέλος του αγώνα: «Αμάν τι μέρα. Σίγουρα δεν έκανα την καλύτερη οδήγηση μου αλλά τέλειωσα τη δουλειά καθώς αυτός ήταν ο στόχος μου σήμερα. Πέντε Παγκόσμιοι τίτλοι και πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της HRC, τους ανθρώπους στους αγώνες και όλη την υποστήριξη από την Ιαπωνία. Επίσης ευχαριστώ τη φίλη μου και όλη την υποστήριξη που λαμβάνω από τους θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο.

Ήταν υπέροχο να βλέπω τόσους πολλούς να με επευφημούν στην πίστα και δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα τον πέμπτο τίτλο».

Πριν από τον γύρο αυτού του Σαββατοκύριακου, ο αναβάτης της Honda CRF450R είχε κερδίσει τους περισσότερους αγώνες πρόκρισης(4), είχε οδηγήσει περισσότερους γύρους σε σκέλη(184), είχε πάνω από τριπλάσιο αριθμό νικών σε αγώνες(13) και ανέβηκε στο βάθρο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο του(10). Η μοτοσυκλέτα με το #243 είναι η μόνη μοτοσυκλέτα που έχει φορέσει το κόκκινο φόντο μετά τη νίκη του στον εναρκτήριο γύρο στη Μεγάλη Βρετανία.

Αυτό είναι το τέταρτο πρωτάθλημα MXGP στην καριέρα του (2016, 2019, 2020, 2022) και τον φέρνει τέταρτο όλων των εποχών σε πρωταθλήματα της μεγάλης κατηγορίας κατηγορίας και τέταρτο όλων των εποχών σε συνολικά πρωταθλήματα αφού κέρδισε επίσης το στέμμα της MX2 το 2015.

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές
10 – Stefan Everts
9 – Antonio Cairoli
6 – Joel Robert
5 – Tim Gajser (όλα με Honda)
5 – Roger Decoster
5 – Joel Smets
5 – Eric Geboers
5 – Jeffrey Herlings

Πρωταθλητές Μεγάλης Κατηγορίας(250/ΜΧ1/ΜΧGP)
7 – Stefan Everts
7 – Antonio Cairoli
5 – Roger Decoster
4 – Tim Gajser (όλα με Honda)

Πηγή:mxgp.hondaracingcorporation.com