MXGP 2020: Αναθεωρημένο ημερολόγιο

Η Infront Moto Racing και η FIM ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν περεταίρω αλλαγές στο πρόγραμμα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross MXGP.

Η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε πολλές χώρες να επιβάλουν περιορισμό στο σπίτι με αποτέλεσμα οι συναθροίσεις πολλών ατόμων μαζί να απαγορεύονται. Λόγω αυτών των μέτρων που στόχο έχουν την ασφάλεια του κοινού αναγκαστικά το πρόγραμμα ήταν αναπόφευκτο να μην αλλάξει.

Αγώνες τον Ιούλιο είτε αναβλήθηκαν είτε ακυρώθηκαν. Οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα είναι οι εξής: Το MXGP of Russia που ήταν προγραμματισμένο το διήμερο 4-5 Ιουλίου μεταφέρθηκε στις 1-2 Αυγούστου. Επιπρόσθετα το MXGP of Latvia από τις 11-12 Ιουλίου μεταφέρθηκε στις 8-9 Αυγούστου και θα γίνει στην πίστα Kegums.

Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες Monster Energy MXGP of Belgium και MXGP of Germany που ήταν προγραμματισμένοι σε αυτές τις μέρες θα τους δοθεί νέα ημερομηνία. Πλέον το MXGP of Belgium θα διεξαχθεί 24-25 Οκτωβρίου και ο Γερμανικός αγώνας μαζί με το MXGP of Czech Republic και το MXGP of Emilia Romanga (Imola) θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο η δική τους ημερομηνία.

Δυστυχώς βέβαιοι αγώνες δε θα διεξαχθούν και μεταξύ αυτώ είναι το MXGP of Italy in Maggiora, το οποίο ήταν προγραμματισμένο στις 18-19 Ιουλίου, όπως επίσης και το MXGP of France St. Jean d’Angely, καθώς και οι δυο αγώνες ακυρώθηκαν. Μεταξύ των Γάλλων οπαδών εξακολουθεί να υπάρχει θετική νότα καθώς στη χώρα τους θα διεξαχθεί φέτος το Monster Energy FIM Motocross of Nations, το οποίο είναι προγραμματισμένο στις 26-27 Σεπτεμβρίου στην πίστα Ernée.

Δείτε το αναθεωρημένο πρόγραμμα