Ο Millener ελπίζει να δει τον Evans πρωταθλητή

Και ενώ η M-Sport Ford World Rally Team παραμένει επικεντρωμένη στο να κερδίσει με τους οδηγούς της Esapekka Lappi και TeemuSuninen, εντούτοις ένας παγκόσμιος τίτλος από τον πρώην οδηγό της Elfyn Evans θα ήταν καλοδεχούμενος από τη Βρετανική ομάδα.

Ο Evans μετά από εφτά χρόνια στην Ford όπου είχε 86 εκκινήσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μεταγράφηκε στο τέλος της περσινής περιόδου στην Toyota GAZOO Racing. Η ταχύτητα και οι θετικές υποσχέσεις που άφησε οδηγώντας το Fiesta WRC είχαν άμεσο αντίκτυπο στο Yaris.

Προηγήθηκε στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Μόντε Κάρλο, κέρδισε στη Σουηδία και πέρασε επικεφαλής στο πρωτάθλημα, ενώ ξεκινώντας από την πρώτη θέση τερμάτισε τέταρτος στον αγώνα του Μεξικού.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Richard Millener παραδέχθηκε ότι όσο και να ήθελαν να κρατήσουν τον Evans, η απόφαση του να κάνει την κίνηση ήταν απολύτως κατανοητή. Επίσης ο Millener ελπίζει ότι θα δει τον Evans να κερδίζει το πρωτάθλημα και να γίνεται ο τρίτος Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής μετά τους Colin McRae και Richard Burns.

Ο Millener είπε σχετικά: «Νομίζω ότι δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι θέλαμε να τον κρατήσουμε. Εργάστηκα με τον Elfyn για πολλά χρόνια και λυπηθήκαμε που τον είδαμε να φεύγει.

Μας είπε ότι ήθελε να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία η οποία είτε θα πετύχαινε ή θα αποτύχαινε η καριέρα του. Νομίζω ότι ήξερε από το τέλος της προηγούμενης σεζόν ότι έπρεπε να πάει κάπου αλλού και να δει τι μπορούσε να κάνει σαν οδηγός.

Έπρεπε να πιέσει και να “στρίψει σε αυτή τη στροφή”. Και όπως έδειξε μέχρι στιγμής στη σεζόν, θα έλεγε κανείς ότι έχει “στρίψει πολύ γρήγορα”. Στους πρώτους τρείς αγώνες της φετινής χρονιάς έδειξε πόσο γρήγορος μπορεί να είναι. Όλοι εδώ έχουμε τους Elfyn και Scott στην καρδιά μας και θα ήταν ωραίο να τους δούμε παγκόσμιους πρωταθλητές. Σε όλους θα μας άρεσε αυτό», πρόσθεσε ο Millener.