MXGP 2019: Τέλος η αναμονή, ο Herlings επιστρέφει στην αγωνιστική δράση

Ο περσινός παγκόσμιος Πρωταθλητής Jeffrey Herlins θα κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross αυτό το Σαββατοκύριακο στο Orlonok καθώς θα αγωνιστεί στο PATRON Grand Prix of Russia, τον όγδοο από τους δεκαοχτώ αγώνες του φετινού ημερολογίου.

Ο 24χρονος έτρεξε σε αγώνες στην Ολλανδία, και στην Αυστρία την προηγούμενη βδομάδα όπου κατάφερε να τερματίσει στη πρώτη τριάδα οδηγώντας την εργοστασιακή Red Bull KTM 450SX-F. Αυτοί ήταν οι πρώτοι αγώνες του Ολλανδού από τη μέρα που έσπασε το δεξί του πόδι και χειρουργήθηκε τον Ιανουάριο.

Ο Herlings θα τρέξει μαζί με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και ομοσταυλό του, Tony Cairoli, στον πρώτο από τους τρείς συνεχόμενους αγώνες καθώς ακολουθούν η Λετονία και Γερμανία.

Το 2018 ο Herlings κέρδισε 17 από τους 20 αγώνες, ανεβαίνοντας συνολικά 19 φορές στο βάθρο, κερδίζοντας 33 hit από τα 38 που περιλάμβανε η χρονιά, καταφέρνοντας έτσι να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στη μεγάλη κατηγορία, αγωνιζόμενος μόλις στη δεύτερη χρονιά.

«Ανέβηκα στη μοτοσυκλέτα πριν από τρείς βδομάδες και όλα πάνε καλά. Στη Ρωσία θα αγωνιστώ με διαφορετικό πλάνο από ότι συνήθως. Θα είναι ο πρώτος από τρείς συνεχόμενους αγώνες και θα είναι σημαντικό να αποκτήσω ξανά το ρυθμό μου μέχρι το τέλος της σεζόν. Έτρεξα σε δυο τοπικούς αγώνες, είχα την ταχύτητα όμως δυσκολεύτηκα με τα συνηθισμένα πράγματα που επακολουθούν μετά από μια εγχείρηση. Στη Ρωσία θα είναι δυσκολότερο καθώς οι οδηγοί είναι κορυφαίου επιπέδου. Δεν έχω κάποια θέση στο μυαλό μου. Φυσικά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ και θα είμαι ευχαριστημένος αν τερματίσω μεταξύ πέμπτης και δέκατης θέσης, όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όταν πάμε στη Λετονία την ερχόμενη βδομάδα ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα καθώς η επιφάνεια της πίστας είναι άμμος. Εκεί μπορεί να σκεφτούμε διαφορετικά», ήταν τα λόγια του Jeffrey Herlings.