Βραβείο «Engine of the Year» για την υβριδική τεχνολογία της BMW

H BMW αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την τεχνολογική της κυριαρχία απέναντι στον ανταγωνισμό. Κατάφερε και φέτος να διακριθεί στο θεσμό «International Engine of the Year» αφού το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης του BMW i8 επικράτησε στην κορυφή της κατηγορίας του, για πέμπτη συνεχή χρονιά και μάλιστα με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από το δεύτερο. Συγκεκριμένα οι 70 δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου από 31 χώρες έδωσαν στον κινητήρα του BMW i8 233 βαθμούς και την πρώτη θέση τη στιγμή που ο δεύτερος συγκέντρωσε μόλις 138 βαθμούς.


Ο παγκοσμίως σημαντικότερος διαγωνισμός για την ανάδειξη των καλύτερων κινητήρων διεξάγεται για 21η χρονιά με τους κινητήρες του Ομίλου της BMW να έχουν κατακτήσει συνολικά 70 νίκες σε επίπεδο κατηγορίας και γενικής κατάταξης.
Το πρωτοποριακό BMW i8 είναι «δότης» τεχνολογίας στην οικογένεια των plug-in υβριδικών BMW, που θα περιλαμβάνει συνολικά δέκα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2019. Αυτό σημαίνει ότι η BMW θα προσφέρει τους πελάτες τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών από οποιανδήποτε άλλη μάρκα του ανταγωνισμού. Μαζί με το BMW i3, τα δύο αυτά μοντέλα έθεσαν τα θεμέλια προκειμένου να γίνει το BMW Group ηγέτης της αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Έχει ‘χτυπήσει’ την κορυφή των ταξινομήσεων νέων, ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε Ευρώπη και Γερμανία – όχι μόνο στην πολυτελή κατηγορία αλλά και στο σύνολο της αγοράς από το 2017.


Το σύστημα κίνησης του BMW i8 λανσαρίστηκε στην αγορά το 2014, και από τότε, κάθε χρόνο κερδίζει το περίοπτο βραβείο στην κατηγορία του. Εκείνη την πρώτη χρονιά, απέσπασε επίσης τον τίτλο του καλύτερου νέου κινητήρα – «Best New Engine» και επιπλέον, αναδείχτηκε γενικός νικητής. Κερδίζοντας μία νέα διάκριση το 2019, το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αποδεικνύει για μία ακόμα φορά, πόσο μπροστά βρίσκεται από την εποχή του. Με τα διαπιστευτήρια ενός σπορ αυτοκινήτου του μέλλοντος, το BMW i8 κατατάσσεται σταθερά στην κορυφή της κατηγορίας PHEV από το 2014 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Τα BMW i3 και i8 μεταφέρουν την τεχνολογία τους στις βασικές προϊοντικές σειρές BMW, προς όφελός τους, το BMW Group κατάφερε να δημιουργήσει την ευρύτερη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων από οποιονδήποτε άλλο πολυτελή κατασκευαστή.


Η τελευταία έκδοση του BMW i8 συνδυάζει επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου με την οικονομική κατανάλωση ενός compact μοντέλου. Ο κινητήρας καύσης παράγει 170 hp με κατανομή στους πίσω τροχούς. Ο ηλεκτροκινητήρας, αποδίδοντας 143 hp, αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου – που μπορεί να φορτίζεται από μία οικιακή, ηλεκτρική πρίζα – και παρέχει ισχύ στον εμπρός άξονα. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς και ενός κινητήρα καύσης για τον πίσω άξονα, δημιουργεί ένα σύστημα τετρακίνησης (AWD), που εξασφαλίζει αξιόπιστο κράτημα στο δρόμο και προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, κυρίως, στην έντονη επιτάχυνση και στις γρήγορες στροφές.