Hyundai Motorsport: Θέλει να επιστρέψει στις νίκες στον αγώνα της Σαρδηνίας

Η ομάδα της Hyundai Motorsport ευελπιστεί να επιστρέψει στις νίκες καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι περνά στο δεύτερο μισό με τον αγώνα Rally Italia Sardegna την ερχόμενη βδομάδα.


Ο αγώνας της Ιταλίας είναι ένας εκ των συνεχόμενων χωμάτινων του προγράμματος ο οποίος τις προηγούμενες σεζόν άφησε ευχάριστες αναμνήσεις στην ομάδα. Η Hyundai στη Σαρδηνία μετρά δυο νίκες (2016 και 2018) και συνολικά πέντε βάθρα.


Τρία πληρώματα θα αγωνιστούν με το Hyundai i20 Coupe WRC. Οι περσινοί νικητές Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul θέλουν να δώσουν συνέχεια στην πολύ καλή φόρμα που έχουν το τελευταίο διάστημα. Μετά από πολύ καλή απόδοση στην Πορτογαλία, ο Thierry Neuville εξακολουθεί να είναι τρίτος στη βαθμολογία οδηγών, μόλις δέκα βαθμούς μακριά από τον πρώτο.


Οι Andreas Mikkelsen/Anders Jæger-Amland επιστρέφουν στην ομάδα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team με στόχο να επαναλάβουν την πολύ καλή εμφάνιση που είχαν στην Αργεντινή τον Απρίλιο όπου τερμάτισαν δεύτεροι. Οι Dani Sordo/CarloS del Barrio θέλουν επίσης να είναι ανταγωνιστικοί και να μείνουν μακριά από προβλήματα όπως αυτά που αντιμετώπισαν στην Πορτογαλία, όπου είχαν το ρυθμό και την προοπτική για να πρωταγωνιστήσουν.


Και τα τρία πληρώματα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα εν όψη Σαρδηνίας καθώς η Hyundai θέλει να αυξήσει το προβάδισμα που έχει στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οι 19 ειδικές του Rally Italia Sardegna καλύπτουν μια απόσταση 310.52 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με τη διαδρομή ως επι το πλείστων να είναι η ίδια με πέρυσι. Να θυμίσουμε ότι ο περσινός αγώνας κρίθηκε στην τελευταία ειδική η οποία ήταν και η Power Stage, με τον Neuville να κερδίζει με διαφορά μόλις 0.7 δέκατων του δευτερολέπτου.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Andrea Adamo είπε, «Μπαίνουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε άλλες απώλειες όπως έγινε στην Πορτογαλία. Μπορεί να τερματίσαμε στη δεύτερη θέση, όμως θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα. Έχουμε την ευκαιρία στη Σαρδηνία να δείξουμε για το τι είμαστε ικανοί και είναι στα χέρια μας να το πράξουμε. Θα είναι ακόμα ένας αγώνας γεμάτος προκλήσεις όσον αφορά τις συνθήκες του δρόμου και τις θερμοκρασίες, όμως είμαι πεπεισμένος ότι τα πληρώματα μας θα χρησιμοποιήσουν το πηγαίο ταλέντο τους ούτως ώστε να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Thierry Neuville ανέφερε, «Η Σαρδηνία είναι ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες. Ταιριάζει απόλυτα με το οδηγικό μου στυλ και τις σημειώσεις μας. Ο Nicolas και εγώ πάντα νοιώθουμε άνετα και στο παρελθόν είχαμε αρκετές επιτυχίες. Ελπίζω να μπορέσουμε να προσθέσουμε ακόμα μια φέτος. Το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακόμα μια κλειστή μάχη. Θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε σε πολύ όμορφες και τεχνικές διαδρομές, ακριβώς όπως μου αρέσει και το απολαμβάνω».