MXGP – Εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής: Ο Tony Cairoli έγινε θρύλος

Στη διάσημη και συνάμα θεαματική πίστα στο Άσσεν της Ολλανδίας ο Ιταλός αναβάτης εξασφάλισε τον παγκόσμιο τίτλο στο MXGP (παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross).

Ο Tony Cairoli έγινε θρύλος μετά και τον ένατο παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε φέτος. Για ακόμα μια φορά ήταν ο καλύτερος όλων και ο Σικελιανός αναβάτης πέρασε στην ιστορία στη δεύτερη θέση πίσω από τον μεγάλο Βέλγο Stefan Everts, ο οποίος κατέκτησε 10 τίτλους στην καριέρα του.

Νεύρα από ατσάλι, ταχύτητα και ικανότητα ήταν το συστατικό που χρειάστηκε ο Cairoli τη φετινή χρονιά για να κερδίσει. Από την αρχή της σεζόν προηγήθηκε στο βαθμολογικό πίνακα και κατάφερε δυο αγώνες πριν το τέλος να εξασφαλίσει στον αγώνα της Ολλαδνδίας τους απαιτούμενους βαθμούς που θα του έδιναν το ένατο πρωτάθλημα.

Συνολικά μέχρι στιγμής μάζεψε 710 βαθμούς κάτι που δείχνει ότι η αποφασιστικότητα του για διάκριση είναι περισσότερη από ποτέ. Η αποφασιστικότητα για την επίτευξη νέων στόχων χαρακτηρίζει και την Fiat Professional, την πρώτη μάρκα “γεννημένη ως επαγγελματία”, η οποία προσφέρετε στους πελάτες ελαφρών μεταφορών. Για αυτές τις κοινές αξίες και στόχους, η μάρκα επέλεξε τον Σικελιανό πρωταθλητή ως τον παγκόσμιο πρεσβευτή της.Με περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας και με αρκετή εμπειρία στα εμπορικά οχήματα, η Ιταλική μάρκα έχει μια πλήρη σειρά η οποία ανανεώθηκε πλήρως μόλις σε δυο χρόνια. Επίσημο όχημα στο φετινό πρωτάθλημα είναι το σκληρό και αξιόπιστο Fullback, το οποίο είναι ιδανικό για όλες τις δραστηριότητες. Επίσης το Fullback χρησιμοποιείται και απο τον Toni Cairoli στις προπονήσεις του, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας πιστός συνεργάτης.