MOTOGP – Silverstone: Νέα άσφαλτος ή σπάσει το συμβόλαιο με το MotoGP

Μετά το φιάσκο της Κυριακής όταν το βρετανικό Γκραν Πρι ακυρώθηκε λόγω της βροχής η πίστα του Silverstone έχει συγκεντρώσει επάνω της όλα τα βέλη της Dorna η οποία δήλωσε ότι για να παραμείνει στο καλεντάρι η πίστα θα πρέπει να στρωθεί με νέα άσφαλτο.

Βέβαια η άσφαλτος που υπάρχει τώρα στην πίστα είναι καινούρια αφού στρώθηκε το Φεβρουάριο. Τότε την είχε επισκεφθεί ο υπεύθυνος ασφάλειας της FIM και πρωταθλητής του 1982 στα 500 κ. εκ. Φράνκο Ουντσίνι και είχε δώσει την έγκρισή του ενώ και ο δεύτερος έλεγχος που είχε γίνει από τον Καλ Κράτσλοου είχε θετικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, από την ώρα που δόθηκε το πράσινο φως μέχρι τον αγώνα φαίνεται ότι το οδόστρωμα “χάλασε” αφού πλέον έχει πολλές ανομοιομορφίες που προκαλούν αναπηδήσεις ενώ την Κυριακή εμφανίστηκε και δεύτερο πρόβλημα, όταν βρέχει το νερό δεν απομακρύνεται αρκετά γρήγορα.

Όσον αφορά το θέμα των αναπηδήσεων η πρώτη αναφορά στο πρόβλημα έγινε όταν είχε διεξαχθεί στην πίστα ο φετινός αγώνας της Formula 1 όμως όταν το MotoGP επισκέφτηκε το Silverstone το πρόβλημα είχε γίνει πιο έντονο. Παρ’ όλα αυτά οι αναβάτες είπαν ότι μπορούν να τρέξουν και το τριήμερο ξεκίνησε όμως μετά το ατύχημα του Ραμπάτ το Σάββατο και την κατάσταση της πίστας την Κυριακή ο αγώνας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Τώρα η Dorna, διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δηλώνει ότι η κατάσταση της ασφάλτου στο Silverstone μπορεί να αποτελέσει αιτία να σπάσει το συμβόλαιο της πίστας το οποίο ολοκληρώνεται το 2020 και να μην ανανεωθεί περαιτέρω. Σε περίπτωση που το Silverstone θέλει να συνεχίσει να διοργανώνει αγώνα του MotoGP θα πρέπει να στρώσει και πάλι καινούρια άσφαλτο.

Πέρα από τα θέματα μεταξύ Dorna και Silverstone τα συμβάντα της Κυριακής έχουν γίνει η αφορμή να ανοίξει η συζήτηση για τη θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών ελέγχου της εκάστοτε πίστας που θα διασφαλίζει την καταλληλότητά τους σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πηγή: motori.gr