Ποιοτικές συμμετοχές στην επιστροφή του Ράλι Τουρκίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Πενηνταδύο πληρώματα, που αντιπροσωπεύουν και τις τρείς κατηγορίες του πρωταθλήματος θα διαγωνιστούν στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του Ράλι Τουρκίας (13-16 Σεπτεμβρίου), καθώς ο αγώνας επιστρέφει στο WRC για πρώτη φορά από το 2010.

Ο αγώνας με βάση στο Marmaris θα φιλοξενήσει 13 αυτοκίνητα κατηγορίας WRC, με όλες τις εργοστασιακές ομάδες του WRC να έχουν δηλώσει απο τρεις συμμετοχές η κάθε μια.

Οι ομάδες M-Sport Ford και Toyota Gazoo Racing θα βασιστούν στο γνώριμο τρίο των οδηγών τους, ενώ ο Hayden Paddon θα βρεθεί στο τιμόνι του τρίτου i20 της Hyundai μαζί με τους Andreas Mikkelsen και Thierry Neuville.

Η Citroën κατεβαίνει επίσης με πλήρη συμμετοχή, με τον Khalid Al Qassimi να ξεκινάει τον τρίτο του φετινό αγώνα με ένα C3 WRC μαζί με τους ομόσταυλους του στην ομάδα, Mads Østberg και Craig Breen.

Ακόμη ένας διαγωνιζόμενος για την κορυφαία κατηγορία είναι και ο Yazeed Al Rajhi, ο οποίος θα κάνει την επανεμφάνιση του μετά το Rally Italia Sardegna σε μια προηγούμενης γενιάς Ford Fiesta RS WRC.

Στην κατηγορία WRC 2, οι κορυφαίες συμμετοχές δεν είναι άλλες απο τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και τους ομόσταυλους στην ομάδα της Skoda Motorsport, Jan Kopecký και τον Pontus Tidemand, που θα βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά την φετινή χρονιά. Με τέσσερις αγώνες να απομένουν ο Kopecký έχει το πάνω χέρι με επτά βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Ο Gus Greensmith, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα WRC 2, θα έχει στο πλευρό του , άλλο συνοδηγό, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Craig Parry που συνεχίζει την αποθεραπεία μετά το ατύχημα που είχαν στα δοκιμαστικά πριν από τον αγώνα της Γερμανίας. Ο Alex Gelsomino, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του Greensmithτο 2015 και 2016, θα είναι μαζί τους για τους αγώνες σε Τουρκία και Dayinsure Wales Rally GB.

Ο Parry εν τω μεταξύ επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη μετά από τριήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο στο Τίρρι με σπασμένη λεκάνη. Επιστρέφει επίσης στον 10ο γύρο της χρονιάς και ο Henning Solberg. Ο 45χρονος Νορβηγός θα οδηγήσει ένα ιδιωτικό Ford Fiesta R5 κατά τη επανεμφάνιση του μετά από το Rally Sweden τον Φεβρουάριο.

Ο πρωταθλητής ERC Under 27 Chris Ingram, θα κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία WRC 2 με ένα Skoda Fabia.

Δεκατρία πληρώματα θα αγωνιστούν στον τελευταίο γύρο του FIA Junior WRC. Με τον αγώνα να προσφέρει διπλούς βαθμούς, οποιοσδήποτε από τους σημερινούς τέσσερις πρώτους στην κατάταξη – Ken Torn, Jean-Baptiste Franceschi, Dennis Rådström και Emil Bergkvist – έχουν την ευκαιρία να κλειδώσουν τον τίτλο.