Η Volkswagen Motorsport υπερασπίζεται την δύναμη του Polo R5 μετά από ατύχημα στα δοκιμαστικά

Η Volkswagen Motorsport έχει υπερασπιστεί τη δύναμη του PoloR5 μετά από τις σοκαρίστηκες φωτογραφίες του κτυπημένου αυτοκινήτου σε πρόσφατα δοκιματικά.

Οι φωτογραφίες του R5 που κυκλοφόρισαν στα μέσα κοινωνικοικής δικτύωσης, έδειχναν ότι ολόκληρος ο πίσω άξονας του Poloείχε αποκολληθεί από το αυτοκίνητο δοκιμών κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών στη νότια Γαλλία.

Ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport Francois-Xavier Demaison είπε ότι η αποτυχία συνέβη κατά τη διάρκεια «δοκιμών αντοχής» και ότι ήταν άνετος με τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο Σουηδός Pontus Tidemand οδηγούσε το αυτοκίνητο τη στιγμή του συμβάντος.

“Δοκιμάζαμε το αυτοκίνητο στο Fontjoncouse”, δήλωσε ο Demaison. “Οι δρόμοι σε αυτό τον τόπο χρησιμοποιούνται για να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα για το Ντακάρ, είναι πιο σκληρό από ότι θα είχαμε δει στο Ράλλυ Ακρόπολις, είναι ακραίο, γι ‘αυτό προτιμήσαμε να πάμε εκεί.

“Για να είμαστε ειλικρινείς, πήγαμε σε αυτό το μέρος για να σπάσουμε το αυτοκίνητο. Η εικόνα αυτή που είδατε του αυτοκινήτου ήταν αποτέλεσμα τεσσάρων ημερών πίεσεις των εξαρτημάτων σε πολύ πιο ακραίο βαθμό απο ότι είναι τα όρια τους. Αυτός ήταν ο λόγος που ήμασταν εκεί [στο Fontjoncouse].

“Αυτό το αυτοκίνητο είναι για πελάτες, πρέπει να κάνουμε αυτά τα δοκιμαστικά γι ‘αυτούς καθώς δεν θα ήταν αποδεκτό να πάρουν το αυτοκίνητό τους από εμάς και να έχουν προβλήματα επειδή δεν κάναμε αρκετά δοκιμαστικά ανθεκτικότητας”.

Ερωτηθείς για το λόγο που απέτυχε και επέτρεψε στον άξονα να αποληθεί από το αυτοκίνητο, ο εκπρόσωπος της Volkswagen Motorsport δήλωσε: “Αυτό συνέβη πριν από μία εβδομάδα, κάναμε έρευνα και είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα [της έρευνας αυτής ].

“Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται να πάμε στις ακριβείς λεπτομέρειες για το εν λόγω εξάρτημα.”

Η FIA αναμένεται στο Αννόβερο για να επιθεωρήσει το Polo R5 για homologation τον επόμενο μήνα, ενώ το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Ράλι της Ισπανίας στις 25 Οκτωβρίου.