MotoGP Silverstone – Κατατακτήριες: Ο Lorenzo την Pole μέσα στην βροχή

Ο Jorge Lorenzo πήρε την δεύτερη του Pole της χρονιας στο MotoGP σε ένα βροχερό με καθυστέρηση βρετανικό Grand Prix προκριματικό στο Silverstone, κάνοντας για την ομάδα της Ducati το 1-2 μπροστά από τον Andrea Dovizioso.

Η έντονη βροχή στο τέλος του FP4 οδήγησε αρκετούς αναβάτες σε πτώση στην στροφή Stowe και σε ένα από τα περιστατικά είχε ως αποτέλεσμα ο Tito Rabat να χτυπηθεί από τη μοτοσικλέτα του Franco Morbidelli- με αποτέλεσμα ο Rabat να υποστεί τριπλό κάταγμα στο δεξί του πόδι.

Αυτό καθυστέρησε την έναρξη του Q1 περίπου 25 λεπτά και υπήρξαν περαιτέρω καθυστερήσεις μεταξύ του Q1 και του Q2 λόγω του ότι το ιατρικό ελικόπτερο δεν ήταν διαθέσιμο, καθώς ο Rabat μεταφέρώταν στο νοσοκομείο στο Coventry.

Όταν τελικά ξεκίνησαν τα προκριματικά, ο Lorenzo έγραψε απευθείας τον ταχύτερο χρόνο 2:12.001s, πριν τον κατεβάσει ακόμη περισσότερο ο Cal Crutchlow της LCR Honda και μετά ο αναβάτης της Tech 3 Yamaha Johann Zarco.

Ο Andrea Dovizioso έγραψε ένα χρόνο 2:10.314s αμέσως με την πτώση της καρώ σημαίας πριν ο Lorenzo καταφέρει να γράψει ένα χρόνο στα 2:10.155s για να επικρατήσει του ομόσταυλου του, στην Ducati κατά 0.159s κατακτώντας και την pole.

Οι Crutchlow και Zarco βελτίωσαν τους χρόνους στους τελευταίους γύρους τους, την ίδια στιγμή που ο ο Marc Marquez έμεινε τελευταίος στην πίστα αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει το προπορευόμενο δίδυμο, οι οποίοι κατέκτησαν τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ο Marquez αρκέστηκε στην πέμπτη θέση, μπροστά από την Pramac Ducati του Danilo Petrucci και την Suzuki του Andrea Iannone.

Ο Bradley Smith έκανε καλό ξεκίνημα στις αρχές των προκριματικών αλλά η KTM έπεσε στην όγδοη θέση στον τελική κατάταξη, ενώ ο Jack Miller το ρίσκαρε βάζοντας slicks, καταλήγοντας στο τέλος 9ος.

Ο Alex Rins (Suzuki) και το εργοστάσιο δίδυμο της Yamaha Maverick Vinales και Valentino Rossi ολοκλήρωσαν την Q2, με τον Rossi να μην καταφέρνει να βγει από τα πιτς εγκαίρως για να βελτιώσει τον χρόνο του.