F1 Spa – Κατατακτήριες: Ο Hamilton πήρε την pole

Η βροχή που αναμενόταν σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην πίστα του Spa, έκανε τελικά την εμφάνιση της στην τελευταία περίοδο δοκιμών και ο Lewis Hamilton στο βρεγμένο κατάφερε να κερδίσει την polepositionμπροστά από τον κύριο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Sebastian Vettel. Οι Esteban Ocon και Sergio Perez ολοκλήρωσαν μια ονειρική μέρα για τη ForceIndiaκατακτώντας τη δεύτερη σειρά στη σχάρα εκκίνησης.

Οι δυο πρώτες κατατακτήριες δοκιμές έγιναν σε στεγνό οδόστρωμα, όμως η τρίτη περίοδος (Q3) διεξήχθη υπο βροχή. Ο πρωταθλητής Lewis Hamilton, φάνηκε πιο ψύχραιμος από όλους κατακτώντας την πέμπτη pole positionστο Spa όπου παράλληλα ξεπέρασε το ρεκόρ των Juan Manuel Fangio και Ayrton Senna.

Σε μια εκπληκτική μέρα, η Force India είδε τα δυο της ροζ αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση μπροστά από την Haas του Romain Grosjean. Ο Kimi Raikkonen, ο οποίος σημείωνε τους ταχύτερους χρόνους από την πρώτη περίοδο δοκιμών, δεν κατάφερε να παλέψει για την poleπιθανός από λάθος στρατηγική της ομάδας, η οποία τον κράτησε στα γκαράζ μετά την πρώτη του χρονομετρημένη διαδρομή. Μετά και από αυτή την εξέλιξη ο Φιλανδός θα ξεκινήσει από την έκτη θέση.

Με τις συνθήκες να βελτιώνονται προς το τέλος του Q3, οι δυο Red Bull των Max Verstappen και Daniel Ricciardo δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους μένοντας στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, μπροστά από την Haasτου Kevin Magnussen και την Mercedes του Valtteri Bottas.

Παρόλα αυτά από τη δέκατη θέση θα εκκινήσει αύριο ο Pierre Gasly καθώς οι Bottas και Nico Hulkenberg θα ξεκινήσουν από την τελευταία σειρά, μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.