Motogp Pre season test – Κατάρ: Μέρα 3η – Μειώθηκαν οι αποστάσεις

Με το τέλος της τρίτη μέρας των δοκιμών στο Κατάρ, συνολικά 15 αναβάτες ολοκλήρωσαν με διαφορά ενός δευτερολέπτου. Ο Maverivk Vinales έφυγε από το Losail international Circuit έχοντας γράψει τον ταχύτερο χρόνο στις δυο από τις τρείς μέρες που είχαν στη διάθεση τους οι ομάδες για να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες.


Τη Δευτέρα έγραψε χρόνο 1:54.208 ολοκληρώνοντας τη διαδικασία κατά 0.233 δέκατα από το δεύτερο. Ο καλύτερος χρόνος απειλήθηκε ξανά από τον πρωτάρη στο motogp, αναβάτη της Petronas Yamaha SRT Fabio Quartararo, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο πρωταθλητής Marc Marquez.

Μετά τις δυσκολίες που είχε τη δεύτερη μέρα, ο Valentino Rossi ανέβασε ρυθμούς ολοκληρώνοντας τέταρτος, με τον Jorge Lorenzo επίσης να είναι καλύτερος μετά τη δεύτερη μέρα, να τερματίζει πέμπτος.

Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα η Yamaha φεύγει έχοντας τους καλύτερους χρόνους, με τον Vinales να συμπληρώνει 50 γύρους τη Δευτέρα και τον Rossi 38. Ο Ιταλός φάνηκε ικανοποιημένος δηλώνοντας ότι κατάφερε να τα ”βολέψει όλα μαζί’’, εν αντιθέσει με τον Ισπανό ο οποίος επέμενε ότι χρειάζονται περισσότερη βελτίωση.


Ο Quartararo συμπλήρωσε 48 γύρους και απέδειξε ότι η εμφάνιση τη δεύτερη και την τρίτη μέρα δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Ο ομοσταυλός του, Franco Moebidelli, ήταν επίσης αρκετά καλός ολοκληρώνοντας την τελευταία μέρα στην έκτη θέση. Αυτό το αποτέλεσμα έβαλε τη νεοσύστατη ομάδα της Petronas SRT στην πρώτη εξάδα μαζί με τις υπόλοιπες Yamaha.


Η μοναδική εργοστασιακή ομάδα που κατάφερε να πλασαριστεί ενδιάμεσα από τις Yamaha ήταν η Repsol Honda, παρόλο που και οι δυο αναβάτες είχαν πτώση. Ο Marc Marquez κάνοντας 53 γύρους ολοκλήρωσε τρίτος, με τον καλύτερο του χρόνο να είναι το 1:54.613 και όπως έδειξε προτίμησε να γράψει περισσότερο χιλιόμετρα με την καινούργια μοτοσυκλέτα.

Ο Jorge Lorenzo ήταν έκτος 0.040 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Marquez και μόλις 0.002 χιλιοστά πίσω από τον πέμπτο Rossi. Μετά από δυο πολύ δύσκολες μέρες όπου τερμάτισε εκτός 15αδας, ερχόμενος και από τραυματισμό που είχε πριν από ένα μήνα, ο Valentino Rossi κατάφερε να ανεβεί στην κατάταξη γράφοντας χρόνο 1:54.663 την τρίτη μέρα.


Ο αναβάτης της LCR Honda Takaaki Nakagami είχε επίσης πολύ καλή τελευταία μέρα στα δοκιμαστικά. Παρά τη πτώση που είχε, ολοκλήρωσε εν τέλη στην όγδοη θέση. Πέραν αυτού ο Ιάπωνας έγραφε συνεχώς γύρους εντός της δεκάδας. Συνολικά έκανε 50 γύρους την τελευταία μέρα, με τον καλύτερο του χρόνο να είναι το 1:54.789 την ίδια στιγμή που ο ομοσταυλός του Cal Crutchlow ήταν 17ος μετά από 39 γύρους.


Αρκετά καλές δοκιμές την τελευταία μέρα έκανε και ο Pol Espargaro με την εργοστασιακή Red Bull KTM, με τον καλύτερο του γύρο να είναι το 1:54.770. Ο Ισπανός συμπλήρωσε 37 γύρους, με το Αυστριακό εργοστάσιο να συνεχίζει να δουλεύει στις λεπτομέρειες. Η δεύτερη γρηγορότερη ΚΤΜ τη Δευτέρα ήταν αυτή του Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech3). Η διαφορά του Πορτογάλου rookie ήταν λίγο πιο κάτω από ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο του Espargaro. Λίγο πιο πίσω σε χρόνο ήταν ο Johann Zarco (Red Bull KTM Tech3), ο οποίος ολοκλήρωσε στην 22η θέση.


Ο Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati Team) έμεινε ένατος την τρίτη μέρα, μετά από 43 γύρους εν αντιθέσει με τον Andrea Dovizioso ο οποίος έμεινε 15ος μετά από 50 γύρους. Οι δυο αναβάτες της Ducati προτίμησαν να κάνουν περισσότερους γύρους και επικεντρώθηκαν περισσότερο στη στήσιμο και τις ρυθμίσεις. Ο Jack Miller της Alma Pramac Racing, βελτίωσε το χρόνο του κατά ένα δέκατο στον 57ο και τελευταίο του γύρο ενώ ο ομοσταυλός του και rookie Francesco Bagnaia δεν ήταν πολύ μακριά καθώς ολοκλήρωσε στη 13η θέση.


Ενδιάμεσα των Ducati πλασαρίστηκαν οι δυο Ecstar Suzuki των Alex RIns και Joan Mir. Η απόσταση μεταξύ των δύο εργοστασιακών Hamamatsu ήταν μόλις ενάμιση δέκατο.
Στο στρατόπεδο της Aprilia ήταν σαφώς ευχαριστημένοι με τις βελτιώσεις και παρά τη 16η θέση του Andrea Iannone και τη 19η του Aleix Espargaro, συνέχισαν να κάνουν διαδοχικούς γύρους στην πίστα. Στα θετικά για το εργοστάσιο από το Noale ήταν και η καλή απόδοση του Iannone, ο οποίος ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα άρρωστος.


Αυτά έγιναν όσον αφορά τις τελευταίες δοκιμές για τις ομάδες. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσει η σεζόν, με τον πρώτο αγώνα να είναι στο Κατάρ το τριήμερο 8-10 Μαρτίου.

2019_QATAR_MotoGP____TEST_classification_3

2019_QATAR_MotoGP____TEST_combined_3

2019_QATAR_MotoGP____TEST_analysis_3